Максималните температури днес ще са между 3° и 10°. Ще

...
Максималните температури днес ще са между 3° и 10°. Ще
Коментари Харесай

Валежите продължават, по-значителни количества в Южна и Източна България

Максималните температури през днешния ден ще са сред 3° и 10°. Ще бъде облачно и мъгливо, с превалявания, на повече места в източната половина от страната.

Предупреждение за обилни количества е оповестено в 8 области от Южна и Източна България. Причината - средиземноморски циклон, който минава през Балканския полуостров.

През нощта преваляванията ще продължат, в Северозападна и Централна Северна България дъждът ще премине в сняг и тук-там ще се образува тънка снежна завивка. В югоизточните региони ще духа сдържан североизточен вятър. В равнинната част от страната ще се образуват мъгли.

Утре ще се задържи най-вече облачно, тук-там в низините и мъгливо. Ще продължи да превалява дъжд, тук-там в Централна и Източна България – дъжд и сняг, само че до края на деня преваляванията на всички места ще спрат. Ще бъде прохладно, с оптимални температури сред 2° и 7°, в София към 4°.

Облачно и дъждовно ще остане и по Черноморието. Ще духа сдържан северозападен вятър, а вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Облачността и в планините ще се задържи забележителна, ще има и превалявания от сняг. Ще духа краткотрайно мощен североизточен вятър.

Температурите едва ще се намалят и оптималните в планинските курорти ще са към нулата.

За следващ ден в по-голямата част от континента времето ще се задържи облачно и с превалявания. Дъжд ще вали на Британските острови и в страните от Централна Европа, където тук-там видимостта ще бъде понижена. На Скандинавския полуостров, в Европейска Русия и в прибалтийските страни ще вали сняг.

Валежи от дъжд ще има и на Балканите, по-интензивни и съпроводени от гръмотевици в Гърция. С нахлуването на по-студен въздух в северните елементи от полуострова дъждът ще премине в сняг.

У нас, в петък, последният ден от остарялата година ще бъде слънчево и топло за сезона. В Новогодишната нощ температурите в цялата страна ще са над нулата.

В събота, 1 януари, оптималните ще се покачат с още 3-4°, само че ще има и региони със слаб дъжд. В неделя и понеделник ще доминира слънчево време. Повече облаци и валежи ще има през първия ден в Източна България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР