Максималните температури днес ще бъдат между 17° и 22°. Ще

...
Максималните температури днес ще бъдат между 17° и 22°. Ще
Коментари Харесай

Хубаво време със слаби валежи в Югозападна България, ни очаква днес

Максималните температури през днешния ден ще бъдат сред 17° и 22°. Ще има променлива, по-често забележителна облачност, само че превалявания, най-вече слаби, се чакат основно в Югозападна България. Вятърът ще е слаб, от изток-североизток.

През нощта ще превалява към момента на обособени места в Югозападна България. Ще бъде съвсем безшумно, с минимални температури на следващия ден сред 8° и 13°.

В по-голямата част от страната и в последния ден от работната седмица ще бъде по-често облачно с оптимални температури сред 16° и 21° и сдържан вятър от изток-североизток.

На морския бряг ще доминира облачно време. Ще духа сдържан североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Значителна ще бъде облачността и в планините, само че и там вероятността за превалявания е дребна. Ще духа сдържан вятър с посока от изток-североизток.

Температурите там напълно едва ще се намалят - оптималните в курортите ще са от 7° на Алеко, 8-9° в Пампорово и Боровец до 13° в Банско.

И на следващия ден средиземноморски циклон ще продължи да дефинира времето в югозападните региони от Балканите и в южните елементи на Апенините, където се чакат проливни превалявания. За следващ ден ще вали и на доста места в Северозападна Европа.

У нас в събота ще превалява към този момент единствено в източните региони, където ще бъде и прохладно. В останалата част от страната облачността ще намалее и през идващите дни ще бъде слънчево, със утринни мъгли. За разлика от минималните, оптималните температури ще стартират постепенно да се покачват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР