Максималната скорост по магистралите да стане 130 километра в час,

...
Максималната скорост по магистралите да стане 130 километра в час,
Коментари Харесай

Ограничаване на скоростта по магистралите: Ще има ли ефект?

Максималната скорост по автомагистралите да стане 130 километра в час, а по скоростните пътища – 110 километра в час. Това са единствено част от предложенията за ремонти в Закона за придвижване по пътищата.

Предложенията към този момент са придвижени от Министерски съвет към Народното събрание. Те занапред би трябвало да минат през седем парламентарни комисии преди да влязат в пленарна зала.

Предвижда се скоростите в градски и извънградски условия да останат същите – надлежно 50 и 90 километра в час. Ще бъдат изменени единствено тези за скоростните пътища.

 Започнаха инспекции с профилограф на автомагистралите и скоростните пътища България 2 мин. Започнаха инспекции с профилограф на автомагистралите и скоростните пътища  България е на челните места в Европейски Съюз по висока позволена скорост. Позволяват ли ни го пътищата? България 3 мин. България е на челните места в Европейски Съюз по висока позволена скорост. Позволяват ли ни го пътищата?  130 км/час - най-вече на автомагистралите, младите водачи - нощем единствено с компаньон България 2 мин. 130 км/час - най-вече на автомагистралите, младите водачи - нощем единствено с компаньон  От Министерство на вътрешните работи обясниха за какво желаят по-ниска скорост по автомагистралите България 2 мин. От Министерство на вътрешните работи обясниха за какво желаят по-ниска скорост по автомагистралите  Започнаха инспекции с профилограф на автомагистралите и скоростните пътища България 2 мин. Започнаха инспекции с профилограф на автомагистралите и скоростните пътища  България е на челните места в Европейски Съюз по висока позволена скорост. Позволяват ли ни го пътищата? България 3 мин. България е на челните места в Европейски Съюз по висока позволена скорост. Позволяват ли ни го пътищата?  130 км/час - най-вече на автомагистралите, младите водачи - нощем единствено с компаньон България 2 мин. 130 км/час - най-вече на автомагистралите, младите водачи - нощем единствено с компаньон  От Министерство на вътрешните работи обясниха за какво желаят по-ниска скорост по автомагистралите България 2 мин. От Министерство на вътрешните работи обясниха за какво желаят по-ниска скорост по автомагистралите

„ Законодателят, откакто е решил, ще го направи. Вярвам, че България е една от дребното страни в Европа, които имат ограничаване от 140 километра в час. Но резултатът от новите промени съгласно нас няма да е този, които се чака – той ще бъде или най-малък или нулев “, уточни инженер Ангел Попов от Европейския център за транспортни политики.

Според специалистът е по-важно АПИ да построи така наречен „ щадяща инфраструктура “, която включва мантинелите, положителната пътна маркировка, неналичието на дупки по пътя, както и премахването на някои нездравословните пътни знаци.

„ Вместо напъните да се ориентирани към подобряването на пътищата, ние в този момент ще понижаваме скоростта на 130 километра в час “, засегнат е Ангел Попов. Той сложи и един различен въпрос – за постепенно движещите се моторни транспортни средства по скоростните пътища (със скорост 80 километра в час). Според него те са тъкмо толкоз рискови за придвижването, колкото и превишаващите скоростта.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР