Максимална подкрепа по отношение на медицинския аспект на пандемията и

...
Максимална подкрепа по отношение на медицинския аспект на пандемията и
Коментари Харесай

Борисов в Брюксел: Не сме в края на пандемията, нито имаме лекарство, нито ваксина


Максимална поддръжка във връзка с медицинския аспект на пандемия та и фокус върху помощта за обществено слабите и за запазването на заетостта - за това упорства министър-председателят Бойко Борисов пред сътрудниците си в Брюксел , където се организира съвещание на Европейския съвет. „ Погрешно е да считаме, че сме в края на пандемия та. Нито имаме ваксина , нито имаме лекарство “, акцентира министър председателят Борисов преди старта на днешните полемики.

Според българския министър-председател е основно да бъдат подкрепени медицинските служащи, медицинските центрове и като цяло здравната страна на пандемия та и да има обединен медицински протокол за всички европейски страни, да вземем за пример във връзка с маските, дистанцията, учебните заведения, заведенията за хранене.

Като втори акцент министър председателят Борисов изведе европейската взаимност. По думите му е значимо да има безплатна помощ за обществено слабите, за хората, останали без работа в резултат на пандемия та и да бъдат подкрепени ограниченията за опазване на заетостта. Според Борисов Европейски Съюз следва да се концертира върху следващите 6 месеца до една година,  когато се смята че обстановката ще бъде най-тежка в обществено стопански проект. „ Разбира се, редом би трябвало да търсим и в дълготраен проект по какъв начин Европейски Съюз ще излезе от рецесията идващите години “, добави Борисов.

Премиерът Бойко Борисов посочи, че страните, които вземат участие с по-голям финансов запас, имат правото да търсят и по-голям надзор върху разходването на средствата. По думите му това е обикновено и изрази поддръжка за т. нар.  „ четворка на спестовниците “. Същевременно Борисов посочи, че  в устройството на Европейски Съюз органът, който упражнява надзор, е Европейската комисия. Българският министър-председател изрази поддръжка за холандския министър председател и във връзка с инструмента, предусещащ опцията всяка страна да слага избран въпрос, който смята за значим, за разглеждане от министрите от ЕКОФИН. „ Това е добър компромис “, означи Борисов.

Премиерът изрази оптимизъм, че водачите ще реализиран единодушие и за съотношението на безвъзмездните и заемните средства. „ Има късмет да се разберем и да намерим работещия компромис “, съобщи Борисов. По отношение на върховенството на закона, министър-председателят Бойко Борисов посочи, че това е основата на всяка народна власт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР