Руски пилот, който се прехвърли в Украйна, призовава руснаците да последват примера му

...
Максим Кузминов, 28-годишният руски пилот на хеликоптер Ми-8, който се
Коментари Харесай

Максим Кузминов, 28-годишният руски пилот на хеликоптер Ми-8, който се предаде на Украйна след кацане на украинско летище на 23 август , призова други руски пилоти да последват примера му.

Десантът на хеликоптера е част от дългосрочна украинска операция, според медията на Украинска правда.

Капитулацията е била резултат от повече от шест месеца работа на украинското военно разузнаване за пренасянето на хеликоптера Ми-8 и неговия пилот в Украйна. Семейството на пилота беше евакуирано от Русия и е в Украйна с пилота.

Други двама членове на екипажа на борда не знаеха накъде се е насочил хеликоптерът и бяха убити.

Максим Кузминов беше загинал участва в документалния филм "Свалени руски пилоти", излъчен по украинската телевизия в неделя вечерта. Филмът разкри как е планирано и извършено кацането и Кузминов призова други руски пилоти да последват примера му.

„Ако направите това, което направих аз, такова нещо, изобщо няма да съжалявате .Ще бъдете осигурени до края на живота си с абсолютно всичко“, каза Кузминов. „Ще ви бъде предложена работа навсякъде, каквото искате да правите. Просто ще откриете за себе си света на цветовете.“

В документалния филм се подчертава, че Украйна ще предостави руски пилоти, които решат да напуснат всички гаранции за сигурност предвидени в закона, както и финансова компенсация за прехвърлените военни самолети. Съобщава се, че Кузминов е предоставил "ценни доказателства за руската армейска авиация, комуникационни системи и мрежа от летища."

Накрая Кузминов заяви, че в Украйна няма фашисти или нацисти.

"Какво се случва сега е просто геноцид на украинския народ.Както украинския, така и руския. Основата на моето действие е да не допринасям за тези престъпления. Украйна определено ще спечели тази война, просто защото хората са се сплотили много... Никой не иска тази война . Кога Украйна победи е само въпрос на време."

Прочетете също: Последната война в Украйна: Зеленски обяви уволнението на министъра на отбраната Резников, именува заместник



Работим усилено, за да ви предоставим независими местни новини от Украйна. Обмислете да подкрепите Kyiv Independent.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР