Максим Креси безспорно притежава един от най-нестандартните стилове на игра

...
Максим Креси безспорно притежава един от най-нестандартните стилове на игра
Коментари Харесай

Рекорд, който не е повод за гордост: Креси е новият лидер по двойни грешки в ATP Тура

Максим Креси несъмнено има един от най-нестандартните стилове на игра в ATP Тура и може да бъде рисков за всеки един конкурент. Американецът практикува непроменяемо способа сервис-воле, абстрахирайки се дали става въпрос за първи или втори сервис, а в разиграванията постоянно търси комфортна опция, с цел да нападна и да се озове още веднъж на мрежата. Именна тази зона от корта е обичаната на Креси, който съгласно Патрик Муратоглу има най-хубавите волета в международния тенис въобще.

Самият международен номер 36 не страда от липса на самочувствие и неведнъж в изявленията споделя по какъв начин има вяра в това, че един ден ще оглави ранглистата на ATP и си е сложил за цел да върне на мода този към този момент позабравен жанр на игра. Рисковете в тениса на Креси не се изчерпват единствено с непрекъснатите нападения напред, защото той регулярно извършва вторите си подавания с оптималната скорост и в последно време това не му носи особени позитиви.

Миналата седмица Креси направи противоположното на т. нар " златен гейм " (гейм извоюван единствено с асове), като направи четири поредни двойни неточности в един гейм и Джофри Бланкано осъществя пробив против него, макар че даже не беше докоснал топката.
   Вижте тази обява в Instagram.

Днес пък проблемите с началния удар на американеца бяха още по-сериозни и той направи нов връх за най-високо брой двойни неточности във формат 2 от 3 сета на равнище ATP. Етническият французин " подари " 25 точки непосредствено от сервис на Феликс Оже-Алиасим, подобрявайки досегашното анти достижение, което се поделяше сред самия него и Федерико Кория - 23.

Любопитна детайлност е, че все пак, то Креси устоя цели три часа на корта в борбата си със международния номер 9 и даже имаше всички шансове да завоюва в поредни сетове, а това е очевидно доказателство за извънредно слабото показване на канадеца в мача.

25. Avec 25 doubles fautes commises face à FAA, Maxime Cressy est désormais le nouveau recordman du nombre de doubles fautes dans un match en 2 sets gagnants.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР