Макс Верстапен защити световната си титла във Формула 1. Пилотът

...
Макс Верстапен защити световната си титла във Формула 1. Пилотът
Коментари Харесай

Триумф за Верстапен

Макс Верстапен отбрани международната си купа във Формула 1. Пилотът на Ред Бул завоюва Гран при на Япония и към този момент е неосъществим на върха. Нидерландецът събра 366 точки и води със 113 т. пред съотборника си Серхио Перес (Мекс), трети е Шарл Льоклер (Мон, Ферари) - 252 т. До края на сезона остават четири старта.
На пистата " Сузука " беше доста тежко поради мощния дъжд. Състезанието бе спряно още първоначално, а маршалите разрешиха то да продължи едвам 40 мин. В тях Верстапен бе неукротим. Втори финишира Льоклер, само че в последната обиколка водачът на Ферари направи непозволена маневра и получи 5-секундно наказване. Така Ред Бул записа двоен триумф в Япония, като автобус контролът действително отреди второто място на Перес, който беше по-бавен с 27,066, а монегаскът изостана на 31,763 сек.
" Това е същинска полуда. Страхотна година, в никакъв случай не съм си представял, че може да се случи нещо сходно като предишния сезон. Страхотен триумф, реализиран от целия отбор, всички работихме неуморно през целия сезон. Доминираме, отпред сме и при конструкторите, желаеме да спечелим и тази купа ", сподели Макс.
" С Шарл се получи оспорвана борба, само че и доста хубава конкуренция. Опитах се да го нападам в самия край, шиканът е предпоследният завой преди финала. Той излезе от трасето, това е резултат от оспорваната ни борба и мисля, че наказването е заслужено ", разгласи Перес. Реално мексиканецът предизвика Льоклер да сгреши и по този начин даде купата на Верстапен.
Следващото съревнование е на 23 октомври в Съединени американски щати.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР