Макс Верстапен спечели своята победа №50 във Формула 1 след

...
Макс Верстапен спечели своята победа №50 във Формула 1 след
Коментари Харесай

Верстапен с победа №50 във Формула 1

Макс Верстапен завоюва своята победа №50 във Формула 1 откакто победи в конкуренцията за Гран При на Съединени американски щати. За негово това е пета поредна победа на територията на Съединените щати, след триумфите в Остин през последните две години и двата триумфа в Маями. Освен това успеха е под №15 за 2023 година, с което Верстапен изравни личния си връх за победи в границите на един сезон, който бе подложен през предходната година, предава Спортал. 

За разлика от предходните 14 победи на Верстапен през 2023 година тази не пристигна елементарно, защото той трябваше да покаже най-хубавото си каране, с цел да завоюва през днешния ден. Той започва шести и изпита известни усложнения с напредъка си. Световният първенец имаше потребност от 11 обиколки, с цел да влезе в челната тройка, след което с по-ранно първо прекъсване съумя да прескочи Люис Хамилтън, само че не и ранния водач Ландо Норис.

Това обаче се случи малко преди средата на дистанцията, откакто водачът на Макларън позволи няколко грешки, които разрешиха на Верстапен да влезе в неговата DRS зона и да го изпревари в прекъсването за завой №12 в 28-та от 56 обиколки. Малко по-късно пристигнаха и вторите смени на гуми, при които нидерландецът резервира първата позиция, макар че Норис спря един тур по-рано.

Това обаче не беше края на борбата за първите, защото Хамилтън спря три обиколки след Верстапен и мина към приблизително твърдите гуми, до момента в който двамата водачи бяха с твърдите сликове. Тези по-меки гуми разреши на седемкратния първенец да се пребори с Норис за второто място с изпреварване седем обиколки преди финала.

Той обаче нямаше нужното време, с цел да изпревари и Верстапен, като на финала двамата бяха разграничени от 2.2 секунди. Така за трета поредна годината Верстапен и Хамилтън приключиха първи и втори в Гран При на Съединени американски щати, като и в трите случая успеха е за водача на Ред Бул.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР