Макс Верстапен спечели състезанието за Гран при на САЩ, 17-и

...
Макс Верстапен спечели състезанието за Гран при на САЩ, 17-и
Коментари Харесай

Верстапен удържа Хамилтън за важна победа в Гран при на САЩ

Макс Верстапен завоюва надпреварата за Гран при на Съединени американски щати, 17-и кръг за сезона във Формула 1. Лидерът в шампионата удържа офанзивите на противника си за купата Люис Хамилтън, с което усили и задатъка си. Верстапен приключи с 1.3 секунди пред британеца.

Победата е осма за Верстапен през сезон 2021 и 18-а в неговата кариера.

Състезанието беше мъчно за Верстапен, който започва от полпозишън, само че беше изпреварен още на първия завой. След спиранията в бокса водачът на " Ред бул " въпреки всичко откри метод да приключи пред Хамилтън, който го преследваше в края на дистанцията.

Трети в Гран при на Съединени американски щати приключи Серхио Перес с втория болид на " Ред бул ".

Още на старта Хамилтън съумя да изпревари Верстапен, като потегли по-добре и беше от вътрешната траектория на първия завой. Асът на " Ред бул " нямаше късмет да реагира и стартира да се движи зад противника си за купата. Хамилтън обаче не съумя да се откъсне на повече от 3.5 секунди.

Верстапен беше първият водач в челото, който влезе в боксовете за промяна на гуми. Това се случи, откакто нидерландецът се оплака от проблеми със своя комплект и прекалено изхабяване от високите температури. Съотборникът му Серхио Перес влезе две обиколки по-късно, а Хамилтън остана шест тура повече.

Въпреки това пресичащата тактика, която от " Ред бул " използваха, сработи и Верстапен поведе колоната.

В края на надпреварата преди вторите смени Хамилтън стартира да наближава Верстапен и това наложи ново влизане в бокса за водача. Британецът също сложи нови гуми и беше на към 8 секунди зад Верстапен след връщането си на трасето. Осем обиколки преди финала Верстапен към този момент изоставаше с 2.3 секунди и се движеше с доста по-високо движение.

Въпреки това Верстапен удържа противника си, без значение че на влизане в последната обиколка разликата сред тях беше единствено 9 десети от секундата.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР