Макс Верстапен спечели поредния старт във Формула 1 за голямата

...
Макс Верстапен спечели поредния старт във Формула 1 за голямата
Коментари Харесай

Макс Верстапен изненада фаворитите в Малайзия

Макс Верстапен завоюва следващия старт във Формула 1 за огромната премия на Малайзия. На второ място се подреди стартиралият от първа позиция Люис Хамилтън. На почетната стълбичка се качи още Даниел Рикиардо. Големият печеливш от това съревнование бе Себастиян Фетел, който започва финален, само че съумя да стигне до четвъртото място.

Началото бе неприятно за Ферари. След като Себастиан Фетел трябваше да започва финален поради машинален проблем, минути преди старта стана ясно, че Кими Райконен, който бе втори на стартовата решетка, въобще няма да взе участие в надпреварата. До последно механиците на Ферари работеха по болида на финландеца, само че проблемите по мотора се оказаха прекомерно огромни и пет минути преди старта болидът бе изтеглен в бокса. Имаше вид Райконен да стартира от бокса, само че и там механиците не се оправиха и водачът изобщо не започва.

Хамилтън съумя да поведе на старта, само че още в четвъртата обиколка Верстапен го изпревари. Въпреки второто място Люис продължава да води в генералното класиране и към този момент има 281 точки против 247 за Фетел.

 Люис Хамилтън потегля първи в Малайзия, Фетел е финален!
Хамилтън с голям късмет да се приближи доста покрай четвъртата международна купа

Конкурентът му Фетел започва от последно място в утрешното Гран При на Малайзия
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР