Макс Верстапен спечели днешното състезание за Голямата награда на Саудитска

...
Макс Верстапен спечели днешното състезание за Голямата награда на Саудитска
Коментари Харесай

Верстапен над всички и в Гран При на Саудитска Арабия

Макс Верстапен завоюва днешното съревнование за Голямата премия на Саудитска Арабия, втори кръг от сезона във Формула 1. Ред Бул имаше още мотиви за наслада, откакто съотборникът на трикратния международен първенец Серхио Перес се подреди на второ място на почетната стълбичка, на 13 сек зад спечелилия. Трети остана Шарл Льоклер с Ферари, който взе и спомагателна точка за най-бърза обиколка.


" Добро съревнование през днешния ден, гумите бяха леко студени в края. Мисля, че имахме добра скорост и се справихме чудесно със надпреварата. Още един приказен уикенд. Страхотна работа ", бяха първите думи на Верстапен, за който това бе девета поредна победа в най-престижната автомобилна конкуренция.

Безспорно обаче шоуто открадна 18-годишният гений Оливър Беърман. Британецът, който размени Карлос Сайнц в редиците на " черните кончета " след интервенцията от апендицит на испанеца, се оправи с Ландо Норис (Макларън) и Люис Хамилтън (Мерцедес) в борбата за седмото място в крайното нареждане. Закономерно Беърман бе избран и за Пилот на деня. Оскар Пиастри (Макларън) и Фернандо Алонсо приключиха надлежно четвърти и пети, а шести завърши Джордж Ръсел (Мерцедес). Челната десетка бе затворена от Нико Хюлкенберг с Хаас.

Верстапен дръпна отпред на класирането с 51 точки. Перес е с 36 след още едно второ място, а Льоклер е на трета позиция с 28 пункта. Следващото съревнование от календара е на 24 март в Австралия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР