Макс Верстапен се представи на висота, за да превъзмогне дъжда

...
Макс Верстапен се представи на висота, за да превъзмогне дъжда
Коментари Харесай

Верстапен се справи с дъжда и триумфира в Монако

Макс Верстапен се показа на висота, с цел да превъзмогне дъжда и предизвикването в лицето на Фернандо Алонсо, с цел да завоюва надпреварата за Голямата премия на Монако, следващ кръг от сезона във Формула 1.


След като изпревари испанеца в заключителните секунди на съботната подготовка след страхотна крайна обиколка, настоящият повторен международен първенец вървеше към рутинна победа, откакто построи постоянен задатък пред водача на Астън Мартин. Една трета преди края на старта в Княжеството стартира да вали дъжд, което провокира прочут безпорядък, само че Верстапен отговори със успокоение и показва качествата си в мокри условия, с цел да усили с почти 28 сек преднината си до появяването на финалния байрак.

За Алонсо това бе пети подиум от шест старта с Астън Мартин, до момента в който Естебан Окон се възползва по оптимален метод от брилянтното си показване в квалификацията, с цел да удържи третото място за Алпин. Топ 10 допълниха водачите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел, Шарл Льоклер (Ферари), Пиер Гасли (Алпин), Карлос Сайнц (Ферари), Ландо Норис и Оскар Пиастри (Макларън).

Успехът на Верстапен удължи победната серия на Ред Бул на шест надпревари, като нидерландецът изпревари Себастиан Фетел като водача с най-вече етапни победи в историята на отбора с 39. Верстапен, който гони трета поредна купа, води към този момент с 39 точки пред най-близкия си преследвач в генералното класиране - съотборникът му Серхио Перес, който през днешния ден финишира едвам 16-и, откакто случай по време на квалификацията отреди на мексиканеца да стартира от последна позиция на стартовата решетка. Трети е Алонсо с 93 пункта.

Следващата седмица следва Гран При на Испания, което ще се организира на пистата в Барселона. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР