Макс Верстапен (Ред Бул) спечели Гран при на Белгия във

...
Макс Верстапен (Ред Бул) спечели Гран при на Белгия във
Коментари Харесай

Верстапен триумфира на „Спа“ за осми пореден успех

Макс Верстапен (Ред Бул) завоюва Гран при на Белгия във Формула 1. Така той реализира осма поредна победа и десета в 12 старта през сезона.. И 13-и подред за Ред Бул в последните два сезона.

На пистата „ Спа “ международният първенец потегли от шеста позиция на стартовата решетка. Той съумя да поведе колоната в 17-ата обиколка и до края не изтърва лидерската позиция.

Втори приключи съотборникът му Серхио Перес, трети се подреди Шарл Льоклер (Ферари).

Верстапен беше улеснен и това, че потегли с меките гуми, а над пистата по този начин и не заваля, което му спести най-малко едно влизане в бокса. Губещите от това, че времето остана слънчево, бяха водачите със среднотвърди гуми.

Освен това още на старта британецът (Мерцедес), испанецът Карлос Сайнс-младши (Ферари) и австралиецът Оскар Пиастри (Макларън), които потеглиха от трета, четвърта и пета позиция, се сблъскаха. Сайнс и Пиастри отпаднаха, а Хамилтън остана на пистата и приключи четвърти.

Шестицата допълниха Фернандо Алонсо (Астън Мартин) и Джордж Ръсел (Мерцедес).

Верстапен през вчерашния ден завоюва и спринтовото съревнование на „ Спа “. Единственото, което наруши съвършения му уикенд, беше най-бързата обиколка. Тя отиде на сметката на Люис Хамилтън.

В генералното класиране нидерландецът води с 314 точки, следван от Перес със 189, Алонсо със 149 и Хамилтън със 148. При конструкторите Ред Бул има 503 точки, Мерцедес е с 247, Астън Мартин е със 196. Ферари е със 191

За водачите във Формула 1 следва триседмичната лятна пауза. Сезонът се възобновява с Гран при на Нидерландия на 27 август.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР