Макс Верстапен не успя да се пребори за първото място

...
Макс Верстапен не успя да се пребори за първото място
Коментари Харесай

Верстапен: Блокирана гума ми коства полпозишъна

Макс Верстапен не съумя да се пребори за първото място на стартовата решетка в утрешния спринт преди Гран При на Сао Пауло, откакто бе с 0.203 секунди по-бавен от изненадващия победител в квалификацията Кевин Магнусен и ще започва втори.

След финала на сесията за място международният първенец разкри, че е позволил неправилност в прекъсването за осмия завой в своята единствена летяща обиколка в третата фаза на квалификацията. Според него това блокиране на предна дясна гума му е коствали шанса да се пребори с Магнусен за полпозишъна в доста комплицираните условия на „ Интерлагос “.

„ Знаехме, че това ще ни е единствената обиколка, тъй като дъждът идваше. Аз обаче блокирах гума в осмия завой, което ми коства полпозишъна през днешния ден. Но като цяло позицията ни за на следващия ден е добра, в тези условия всичко може да се случи. Ние сме начело, което е значимото “, сподели Верстапен незабавно след края на квалификацията.

„ Беше мъчно през днешния ден. Трябваше да се кара на лимита, само че не и да се прескача, с цел да не допуснеш огромна неточност и да пропаднеш в класирането. Ние запазихме успокоение в първите две етапи, след което третата беше лотария, само че ние сме на първата редица.

„ Определено ще се опитам да се развличам на следващия ден, само че съгласно мен методът постоянно би трябвало да е еднакъв (да не се рискува ненужно в спринтовете). Нека да забележим какъв брой конкурентни ще сме на следващия ден в съревнование, а и какво ще е времето. Аз си нямам визия какво ще стане. Точно това прави „ Интерлагос “ толкоз специфична “, съобщи нидерландецът.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР