Макс Верстапен не смята, че новите правила, които ще действат

...
Макс Верстапен не смята, че новите правила, които ще действат
Коментари Харесай

Верстапен: Не може да се предположи дали новите правила ще забавят Мерцедес

Макс Верстапен не счита, че новите правила, които ще работят във Формула 1 от 2022 година, са основани за преустановяване превъзходството на Мерцедес в спорта, предава clubs1.bg.

Отборът от Бракли завоюва седем следващи трофеи при конструкторите и водачите (шест с Люис Хамилтън и една с Нико Розберг) от 2014 година до сегашния сезон в това число. В историята на спорта промени в разпоредбите са правени за прекъсване на един или различен тим. Според Верстапен обаче новият правилник цели по-добри съревнования като цяло.

„ Мисля, че тези правила са резултат от вслушването на новите притежатели в тимовете и водачите. Те ни чуха по отношение на компликациите при изпреварванията и за това, че желаеме по-близки състезания'', сподели Макс Верстапен.

„ На Имола да вземем за пример актуалните проблеми се видяха ясно. Валтери [Ботас] караше с кола, която бе с 0,3-0,4 секунди по-бавна поради повреди, а аз не съумях да го изпреваря. Бях доста по-бърз, а не можах да го задмина. Трябва да намерим решение за това'', добави той.

На такова мнение след Гран при на Емилия Романя бе и Ландо Норис. Пилотът на Макларън изясни, че даже скоростта ти да е с няколко десети от секундата по-добра от тази на противника, отново не можеш да изпреварваш. Верстапен е уверен, че е било неотложно да се направи смяна, с цел да не се трансформира квалификацията в решаващия фактор за изхода от конкуренциите.

„ В MotoGP да вземем за пример и десети да се класираш на стартовата решетка, отново имаш късмет да спечелиш конкуренцията. Това съвсем в никакъв случай не се случва във Формула 1, просто тъй като на множеството писти е толкоз мъчно да следваш другите коли. Според мен това е повода за въвеждането на новите правила. А дали те ще забавят Мерцедес или не даже не може да се допусна сега “, добави Верстапен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР