Макс Верстапен не изпълни заповедите от бокса в Бразилия, за

...
Макс Верстапен не изпълни заповедите от бокса в Бразилия, за
Коментари Харесай

Хорнър не иска да каже за заповедите от бокса в Бразилия

Макс Верстапен не извърши заповедите от бокса в Бразилия, с цел да върне 6-ото място на Серхио Перес и по този начин се роди абсурдът на годината. Свед финала в Сао Пауло се появиха редица догатки каква е повода за тази реакция на международния шампионат, като най-вероятно звучи това за случая на Перес в квалификацията в Монако.

Верстапен изясни, че е изложил аргументите за дейностите си пред отбора, те са ги приели, само че пък Макс не желае да ги разгласи обществено. Сега шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър също разгласи, че повода за разправията поради заповедите от бокса ще остане в границите на отбора и няма да се разисква обществено.

В Бразилия Верстапен беше изостанал от водачите поради удара с Люис Хамилтън и наказването, което получи, само че получи позволение да изпревари Перес, с цел да се опита да нападна Фернандо Алонсо и Шарл Леклер. В допълнение на това Перес имаше проблеми със приблизително твърдите гуми и темпото му не беше непрекъснато.
 Перес-старши: Чеко тормози Верстапен Перес-старши: Чеко тормози Верстапен
Състезателният инженер на Макс му сподели да пропусне Перес в последната обиколка в случай че не успее да изпревари Алонсо, само че Макс отхвърли да извърши нареждането като изясни, че си има аргументи за това.
 Перес: Верстапен сподели какъв е в реалност Перес: Верстапен сподели какъв е в реалност
След финала Перес не скри по радиото разочарованието си от дейностите на Верстапен, а по-късно водачите и шефовете на отбора оповестиха, че случката ще бъде разисквана в тима и това по никакъв метод няма да се отрази на връзките сред Верстапен и Перес.
 Заповеди от бокса за Сайнц в Абу Даби Заповеди от бокса за Сайнц в Абу Даби
По-късно от Ред Бул се оплакаха от обидите и реакциите на почитателите в обществените мрежи, които са атакували остро членове на екипа и даже роднините им, разбирай главно Макс Верстапен.
 Хорнър изясни за тактиката на Перес Хорнър изясни за тактиката на Перес
„ Има избрани тематики, които водачите имат право да разискват единствено между тях – изясни Хорнър. – Не всеки диалог би трябвало да излиза в медиите. Пилотите ни разискаха въпроса след Бразилия, всичко беше изяснено и видяхте, че в Абу Даби нямаше никакви проблеми. ”
 8 надпревари от 2021, за които Макс е дебитор на Перес 8 надпревари от 2021, за които Макс е дебитор на Перес
В Абу Даби Верстапен завоюва рекордната си 15-а победа, а Перес загуби борбата с Шарл Леклер за второто място в надпреварата и за 2-ата позиция в крайното класиране. Преди надпреварата от отбора обявха, че Макс Верстапен ще оказва помощ с каквото е належащо на Перес, с цел да се пребори за второто място в крайното класиране, само че не се случи нищо сходно, с изключение на едно издърпване в квалификацията, от което на процедура нямаше потребност.
 Перес: Макс ме забави в Абу Даби Перес: Макс ме забави в Абу Даби
Въпреки случилото се в Бразилия и опитът, който има Ред Бул с несполучливото потребление на заповеди от бокса, Хорнър разгласи, че не вижда проблеми в бъдещите връзки сред Верстапен и Перес.
 Шумахер: Макс желае Рикардо да смени Перес Шумахер: Макс желае Рикардо да смени Перес
„ Ако има някакъв проблем, той се разисква, връзката е най-хубавият метод да се оправяме с проблемите, Серхио е умел водач, а Макс също е доста прям, двамата имат относително положителни връзки и съгласно мен, това ще продължи ”, изясни Хорнър.
 Ще оказва помощ ли още веднъж Перес на Макс? Ще оказва помощ ли още веднъж Перес на Макс?
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР