Макс Верстапен може да спечели третата си титла при пилотите

...
Макс Верстапен може да спечели третата си титла при пилотите
Коментари Харесай

Верстапен печели титлата преди състезанието в Катар?

Макс Верстапен може да завоюва третата си купа при водачите още в идващото съревнование за Гран при на Катар. Нидерландецът е извънредно доминантен през сезона с 13 победи от 16 съревнования до момента. След като означи оптималния брой точки в " Сузука ", в този момент той води със 177 пункта пред Серхио Перес в шампионата. 

Има най-много 180 точки, които могат да се завоюват в последните шест надпревари, което включва 156 в съревнования и 24 от оставащите спринтове.

Математически Верстапен може да вземе купата още в спринт надпреварата в Катар в събота, което би го направило първият водач, който печели шампионат преди Гран при да е почнало от 35 години насам.
Последният път, когато това се случи Найджъл Менсъл се отдръпна от Гран При на Япония през 1987 година след злополука по време на подготовка в петък и на процедура съобщи купата на Нелсън Пике.

Дори Верстапен да не приключи надпреварата в спринта, Перес би трябвало да бъде най-малко 3-ти, с цел да остане в борбата.

Ако мексиканецът приключи под четвърто място в надпреварата за спринт, без значение къде е Верстапен, нидерландецът ще бъде коронован за международен първенец.

Ето позициите, от които Макс ще вдигне купата още след спринтовата дисциплинираност:

1. Шампион

2. Шампион

3. Шампион

4. Шампион

5. Шампион

6. Шампион

7. Шампион при изискване, че Перес не завоюва

8. Шампион при изискване, че Перес приключи P3 или по-ниско

В най-лошия сюжет за Верстапен, където той отбелязва нула точки и Перес печели, той към момента може да вземе купата в неделя. Осма позиция по време на Гран при на Катар ще бъде задоволително добра за него, с цел да подпечата трета купа. 

Перес ще би трябвало да завоюва надпреварата и да се надява Верстапен да приключи отвън първите осем, с цел да резервира възможностите си живи.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР