Макс Верстапен е новият стар шампион във Формула 1. 25-годишният

...
Макс Верстапен е новият стар шампион във Формула 1. 25-годишният
Коментари Харесай

Макс Верстапен е новият стар шампион във Формула 1

Макс Верстапен е новият остарял първенец във Формула 1. 25-годишният водач на " Ред Бул " завоюва компрометираното поради проливен дъжд съревнование за " Гран при " на Япония и с помощта на трагична развръзка в борбата за Топ 3 подпечата втората си поредна международна купа в най-комерсиалния моторен спорт.

Нидерландският ас на " алените бикове " нямаше конкуренция в самата конкуренция на наводнената писта " Сузука " и финишира с над 20 секунди преднина пред борещите се за втората позиция Шарл Льоклер ( " Ферари " ) и Серхио Перес ( " Ред Бул " ). Състезателят на " черните кончета " пресече финалната линия под носа на съотборника на Верстапен и освен това състояние щеше да вземе полагащите се за втора позиция 18 т., което пък щеше да резервира математическата възможност да остане в борбата за купата.

Само че минути след края на надпреварата монегаскът получи наказване от 5 сек. поради прекосяване отвън пистата на последния завой и засичане на Перес при завръщането на трасето и по този начин слезе на трето място в крайното класиране. Което пък реши и на доктрина конкуренцията за трофея през 2022 година четири старта преди края на сезона.

 
Първоначално самият Макс не беше наясно, че към този момент е първенец. В блиц изявлението в бокса той съобщи:

" Много съм благополучен, че изобщо успяхме да се състезаваме. Беше доста мъчно в тези условия. Разбира се, щеше да е ужасно да спечелим шампионата още тук. Но ще го създадем в идващите надпревари. "

Секунди по-късно пристигна формалното известие за глобата на Льоклер и Верстапен беше върнат да се изкаже и като повторен международен първенец:

" Искам да благодаря на всички хора от екипа. Не знам какво повече да кажа в подобен миг... "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР