Макс Верстапен дебютира във Формула 1 преди пет години и

...
Макс Верстапен дебютира във Формула 1 преди пет години и
Коментари Харесай

Макс Верстапен вреди на отбора си, съсипвал психически съотборниците си

Макс Верстапен дебютира във Формула 1 преди пет години и незабавно накара целия свят да приказва за гения му. Много бързо младият нидерландец се трансформира в водач на тима на Red Bull макар дребния опит, който има зад тила си. В последните две години Макс подвигна толкоз високо равнището си и демонстрира такава скорост на пистата, че колкото и необичайно да звучи, стартира да вреди на тима си.

Причината е, че унищожава душевен съотборниците си, които другояче имат гений, само че сравнявани с Верстапен, наподобяват като състезаващи се в друга дисциплинираност. В края на 2018 година първият му съотборник в Red Bull Даниел Рикардо реши да напусне отбора по посока Рено, като по това време разликата сред двамата на пистата към момента беше минимална.

През 2019 година на мястото на австралиеца пристигна Пиер Гасли, който тотално се срина душевен от невъзможността да поддържа даже близко движение до това, което постигаше Макс със същия RB15 болид. В средата на сезона от Red Bull взеха решение да върнат Гасли във втория си тим (по това време Торо Росо) и от там покачиха Алекс Албън. Той стартира относително добре, само че тази година е доста надалеч от скоростта на водача на отбора и това оставя Верстапен самичък да се бори против двамата водачи на преобладаващия тим на Mercedes Люис Хамилтън и Валтери Ботас.

Задачата на Red Bull не е лесна, тъй като те разчитат на своята академия за млади водачи. Там очевидно не разполагат с претендент, който има качествата за съотборник на Макс, сходно на Валтери Ботас, който прави по най-хубавия метод ролята си на неофициален водач номер две в Mercedes и оказва помощ по най-хубавия метод на Люис Хамилтън да печели без проблеми международните си трофеи от години насам. Вече е време австрийският отбор да признае, че няма варианти, и би трябвало да огледа и отвън своята академия в търсенето на съотборник на Верстапен, в случай че желае в действителност да спре превъзходството на Mercedes.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР