Макс Ферстапен може да преосмисли бъдещето си във Формула 1,

...
Макс Ферстапен може да преосмисли бъдещето си във Формула 1,
Коментари Харесай

Ферстапен: Дано няма много промени, иначе няма да се задържа дълго във Формула 1

Макс Ферстапен може да премисли бъдещето си във Формула 1, в случай че най-престижната автомобилна конкуренция продължи да усилва броя на спринтовите надпревари. Те бяха три през предходната година, само че за този сезон са планувани цели шест.

Ферстапен приказва след квалификацията в Австралия, която нидерландският водач на Ред Бул завоюва.

" Надявам се да няма прекалено много промени, другояче няма да се задържа дълго време във Формула 1. Не съм почитател въобще (на спринтовите състезания). С тях уикендът става доста по-интензивен, а към този момент имаме задоволително кръгове. Не мисля, че това е верният път ", съобщи Ферстапен, представен от ДПА.

" Разбирам, че желаят всеки ден да бъде трогателен за почитателите, само че уикендът не може да бъде толкоз дълъг. Движим се към сезони с по 24 или 25 надпревари и в случай че продължат да се усилват, това няма да си коства за мен. Няма да се любувам на спорта.

" Спринтовите надпревари не са в ДНК-то на Формула 1. В този спорт изстискваш каквото можеш от квалификацията в събота и по-късно караш вълнуващо дълго съревнование в неделя. Не разбирам за какво желаят да го трансформират.

" Ако желаят повече екшън, просто би трябвало да съкратят дистанцията сред болидите и да има повече тимове, които се борят за победи. Тогава шоуто ще бъде ужасно и няма да има потребност от сходни промени "./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР