Макрон поучава младежа, дръзнал да се обърне към него с

...
Макрон поучава младежа, дръзнал да се обърне към него с
Коментари Харесай

Макрон към тинейджър: Не Ману, наричай ме г-н президент!


Макрон поучава младежа, дръзнал да се обърне към него с прякора му Ману

Както множеството политици, френският президент Еманюел Макрон също се забавлява като се смесва с тълпата и театралничи за селфита с публиката си. Има единствено едно изискване – да не го назовават с прякора му.

Наперен тинейджър посмя да направи това в понеделник. Той поздрави президента с " Как си, Ману? " по време на визитата на Макрон покрай Париж. Това явно не се хареса на на президента, написа " Гардиън ".



" Не, не може да правиш това. Не, не, не, не ", сподели Макрон на младежа, който чакаше дружно с група съученици, с цел да се срещне с президента по време на неговата аудиенция във форт Мон Валериен. Мястото е историческо за французите, тъй като там стотици членове на съпротивата са екзекутирани от германците по време на Втората международна война.

“Извинявайте, господин президент ", сподели тинейджърът, който изглеждаше обезпокоен. Макрон не остави нещата по този начин и стартира да чете лекция на момчето.

" Ти си тук на публична гала и би трябвало да се държиш уместно, Може да се шегуваш, само че през днешния ден сме тук за Марсилезата, за " Де Шан де партизан " (песента на съпротивата – б.р.), тъй че би трябвало да ме наричаш " Г-н президент " или " господине ". ОК? Ето към този момент знаеш ", изясни Макрон.

Президентът не спря до тук. Той стартира да изяснява на младежа, който преди този момент беше почнал да пее химна на социалистическия интернационал, че " би трябвало да свърши нещата в верния порядък ". " Интернационалът " бе задявка към Макрон поради прокараните от него десни промени в железниците.

" Преди да пристигна денят, в който искаш да започнеш гражданска война, би трябвало да се изучиш и да започнеш да се издържаш самичък. ОК? След това ще може да поучаваш другите ", сподели Макрон.

Видеото от размяната на реплики с тинейджъра получи огромна известност в обществените мрежи. Критиците на Макрон го използваха като доказателство, че той е президент на богатите и му липсва всякаква емпатия към бедните.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР