Макрон не изключва това да се случи, а Володимир Зеленски

...
Макрон не изключва това да се случи, а Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Ще изпрати ли НАТО сухопътни войски в Украйна?

Макрон не изключва това да се случи, а Володимир Зеленски разяснява, че Тръмп не разбирал Путин, тъй като не е воювал с него

Руските окупационни сили окупираха още две обитаеми места, ситуирани наоколо до Авдеевка. Това оповестява DeepState, представен от УНiАН.

Информационното издание прецизира, че става дума за Степное и Северен Донецк. Те се намират покрай Ласточкино, откъдето неотдавна бяха изтеглени бойците от ВСУ, написа  украинската осведомителна организация.

Противникът нападна Орловка, Бердичи и Тоненькое. Окупирал е Степное и Северное, осведоми УНiАН.

Публикувана е и обновена бойна карта, която много наподобява на тази на военния анализатор Юрий Подоляка, който е роден в украинския град Суми. Според него обстановката в Тоненькое е сериозна за бранителите на селището, защото в неделя руснаците през целия ден са го „ обработвали “ с артилерия и авиация, а след това се закрепили на източния край и се чака евакуиране на ВСУ. 

Окупаторите нападнаха в Купянско, Лиманско, Бахмутско, Авдеевско, Мариинско и Щапорожско направление, а също по този начин се пробваха да щурмуват позициите на украинските войски на левия бряг на Днепър, написа  украинската осведомителна организация.

В същото време ръководителят на пресслужбата на оперативно-стратегическата формация на войските „ Хортица “ Иля Евлаш сподели, че руснаците към този момент са много покрай Часов Яр.

Междувременно от американският Институт за проучване на войната (ISW) разясниха, че съветските окупатори са си върнали самодейността по цялата фронтова линия и към този момент ще могат да водят настъпателни дейности когато и където си изискат. Те ще може да дефинира времето, мястото и мащаба на бъдещите настъпателни интервенции на територията на Украйна, разясняват анализаторите от Съединени американски щати.

В същото време Франс прес и Българска телеграфна агенция цитираха френският президент Еманюел Макрон, който през вчерашния ден декларирал, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не трябва да се изключва в бъдеще, само че че на този стадий " няма консенсус " за сходно решение. 

" Днес няма консенсус за изпращане на сухопътни войски по формален, признат и утвърден метод. В дълготраен проект обаче нищо не трябва да се изключва. Ще създадем всичко належащо, с цел да подсигуряваме, че Русия няма да може да завоюва тази война ", изясни френският президент в края на интернационална конференция в поддръжка на Украйна в Париж.

Френският президент не пожела да каже повече за позицията на Франция по този въпрос, базирайки се на " стратегическа двоякост, която приема ".

" Определено не съм казвал, че Франция не поддържа това ", уточни той. " Няма да способствам за двусмислието на днешните диспути, като посочвам имена. Казвам, че това беше упоменато измежду разновидностите ", добави Макрон.

Този вид в никакъв случай до момента не е бил споменаван от Франция. В отговор на въпрос след конференцията в Елисейския замък нидерландският министър-председател Марк Рюте увери, че тематиката за изпращане на сухопътни войски не е бил включена в дневния ред.

" Много от хората, които през днешния ден споделят " в никакъв случай, в никакъв случай ", бяха същите, които преди две години споделяха " в никакъв случай танкове, в никакъв случай самолети, в никакъв случай ракети с отдалечен обхват ", съобщи Макрон и добави: " Нека бъдем задоволително смирени, с цел да признаем, че постоянно сме закъснявали с шест до дванадесет месеца. Това беше задачата на днешната полемика: всичко е допустимо, в случай че е потребно за постигането на нашата цел ".

Въпреки това френският президент напомни на съдружниците си в Украйна, че те " не са във война с съветския народ ", а че " просто не желаят да разрешат на Русия да победи в Украйна ".

Макрон разгласи също по този начин основаването на нова коалиция, отдадена на доставката на ракети със междинен и отдалечен обхват на деяние, на фона на украинските опасения по отношение на размера и графика на доставка на към този момент плануваните муниции. 

Той изброи пет " насоки за деяние ", по които има консенсус: киберзащита; взаимно произвеждане на въоръжение и муниции в Украйна; отбрана на страни, директно застрашени от нашествието в Украйна, като Молдова; " опция за поддръжка на Украйна на границата ѝ с Беларус с невоенни сили " и интервенции по разминиране.

" Убедени сме, че провалянето на Русия е от значително значение за сигурността и стабилността в Европа ", добави френският президент след дългата конференция в Елисейския замък, която стартира през вчерашния ден късно следобяд и завърши късно нощес.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски разяснява, че някогашният американски президент Доналд Тръмп не схваща задачите, преследвани от съветския водач Владимир Путин, тъй като в никакъв случай не е воювал с Русия. Това президентът на Украйна е споделил в изявление за Си Ен Ен, представен от организация Укринформ и Българска телеграфна агенция.

Зеленски съобщи, че " не може да разбере по какъв начин Доналд Тръмп може да бъде на страната на Путин ". " Това не е за поверие ", акцентира украинският президент.

" Мисля, че Доналд Тръмп не познава Путин. Знам, че се е срещал с него..., само че в никакъв случай не е воювал против него. Американската войска в никакъв случай не е воювала с съветската. Никога. Аз по-добре го разбирам. И не мисля, че той (Тръмп) схваща, че Путин в никакъв случай няма да спре ", добави Зеленски.

Попитан за изявлението на американския сенатор Джей Ди Ванс, че изходът от войната няма да се промени даже в случай че Украйна получи парите, Зеленски сподели, че американският законодател " не схваща какво става тук ".

" За да разбере би трябвало да пристигна на фронтовата линия и да види какво става... без тази поддръжка. И тогава той ще разбере, че милиони хора ще загинат ", добави украинският президент.

" Той, несъмнено, не го проумява, само че да не дава Господ да имате война на ваша територия ", сподели още Зеленски пред Си Ен Ен.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР