Макрон е лидерът на онези, които подкрепят миграцията, обяви наскоро

...
Макрон е лидерът на онези, които подкрепят миграцията, обяви наскоро
Коментари Харесай

Човекът, който ще поведе Европа

Макрон е водачът на тези, които " поддържат миграцията ", разгласи неотдавна унгарският министър председател Виктор Орбан. Той самият и Матео Салвини пък желали да " сложат завършек на незаконната миграция ". Подобни приказки безспорно са чиста нелепост, тъй като Франция също желае да спре незаконната миграция, а Макрон никога не може да бъде разгласен за неин покровител, изключително като се има поради неговото постоянно подложено на критика отношение към мигрантите във Франция. Но в този момент най-малко фронтовете са ясни. Вероятно следва последната борба по тази преобладаваща нашето време тематика. Да се надяваме!
От едната страна очевидно са " хората, които желаят да спрат незаконната миграция " - с други думи - десните популисти, които се пробват да основават нелиберални демокрации в своите страни. От другата страна са тези, които поддържат миграцията и демокрацията, тези, които са разбрали, че са нужни взаимни отстъпки за напредъка на Европейски Съюз. А гръмките изречения вероятно оказват помощ да се ловят гласоподаватели, само че рядко вземат решение проблемите. Фактът, че Орбан и Салвини се показват за спасители на Запада, би бил доста комичен, в случай че не беше толкоз печален. Тях ги сплотява само безкомпромисният, жесток и изпълнен с ненавист фасон на дейности.
По създание обаче двамата са радикално разнообразни. Салвини желае другите страни-членки на Европейски Съюз да одобряват мигранти от Италия и в това отношение е по-близко до Ангела Меркел, в сравнение с унгарския министър председател. Орбан не желае никога да приема мигранти, а желае те да бъдат връщани в родните им страни. Френският президент евентуално скрито се надява, че тези разлики ще взривят новия унгарско-италиански съюз. За да стане това обаче, някой би трябвало да сложи популистите под напън. Засега останалата част от Европейски Съюз обаче позволява да бъде притискана от партии като италианската „ Северна лига “, „ Алтернатива за Германия “, унгарската „ Фидес “ и други сходни.
А някои от одобрените национални партии в Европа даже започнаха да копират стила на тези популистки партии, страхувайки се от техния триумф. Това е неверният път! Правилният курс е този, който в този момент организира Макрон. Той посреща твърдостта с неотстъпчивост, не се отмята от думите си и не се извинява за проевропейските си позиции. Тъкмо с тази тактичност младият френски президент към този момент нанесе едно съкрушително проваляне на дяснопопулистката си противничка Марин Льо Пен.
Покажете тяхната непросветеност и противоречивост!
Огромното и към този момент най-вече безмълвно болшинство на европейците се нуждае от човек, който да ги поведе. Човек, който да се бори за тези полезности, които донесоха богатство и независимост в Европейски Съюз. Човек, който не се опасява намерено да споделя мнението си в словесните дуели. Този човек е Еманюел Макрон - без значение от всички компликации, пред които е изправен в този момент във вътрешната си политика.
" Няма да отстъпя нито крачка обратно пред националистите и пред тези, които насаждат ненавист. И дано в мое лице те да виждат своя главен съперник! ", съобщи Макрон при визитата си в Дания. Убеждения, поднесени по толкоз безапелационен и смел метод имат капацитета да сплотяват хората и да показват тяхното мнение. Те имат силата да изкарат нескрито прикриваните разлики сред обособените популисти и да покажат на европейците, че Салвини и сие не могат да им предложат нищо. Те въобще не знаят какво значи да се ръководи градивно – това се видя през първите три месеца от ръководството на новата коалиция в Италия. Тези хора не знаят и по какъв начин да се борят против същинските проблеми като безработицата, климатичните промени и бедността.
Идната година предстоят европейски избори. Макрон е наясно, че бъдещето на Европейски Съюз зависи от това дали болшинството европейци ще успее ясно да забележи какъв брой некомпетентни и изпокарани между тях са десните популисти. И Макрон е подготвен за тази решителна борба.

Автор: Макс Хофман, Дойче веле
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР