Макроикономистът Аркади Шарков заяви в предаването Пресечна точка по Нова

...
Макроикономистът Аркади Шарков заяви в предаването Пресечна точка по Нова
Коментари Харесай

Аркади Шарков за РСМакедония: Трябва да постъпим с тях като гърците

Макроикономистът Аркади Шарков съобщи в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ", че България би трябвало да последва образеца на Гърция и да гони до дъно спазването на изискванията, които слага на Република Северна Македония. Повод е съветът към държавното управление ни от страна на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която сподели, че би трябвало да пуснем Македония в Европейски Съюз

" В момента Европа е със едва ръководство в центъра. Китайците не зачитат Европейския съюз и Брюксел като основен състезател. Турция не зачита госпожа Фон дер Лайен като състезател, не тъй като е жена, а просто тъй като не е задоволително мощна в ролята си, която извършва. За разлика от Меркел. Според мен, би трябвало да последваме положителния образец на нашите братя съседи - гърците, и да се възползваме от тези неща, които пожелаваме, да успеем надлежно да ги получим от страна на Македония като законодателство и като обещания. И чак по-късно да приемем. Трябва да имаме ясно и единно обръщение, което да е по-скоро политическо, само че и с националната еднаквост и концепция в основата. Тук сме България, без значение, че сме част от Европейския съюз. Имаме наш персонален интерес. Както Гърция се погрижи, по този начин би трябвало да последваме този образец ", счита той.

Шарков сподели и по какъв начин би трябвало да бъдат усвоени парите по проекта за възобновяване, който Европа утвърди: " Въпрос е на преценка на нашето държавно управление да усвои парите по този начин, че те да са в интерес на хората, а не на избрани бизнеси ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР