Мъките на Нюкасъл изглежда вече са към края си ,

...
Мъките на Нюкасъл изглежда вече са към края си ,
Коментари Харесай

Нюкасъл е спасен! Саудити купиха свраките за 300 милиона п...

Мъките на Нюкасъл наподобява към този момент са към края си, откакто капиталов фонд от Саудитска Арабия купи клуба от Северна Англия. Сделката по придобиване на " свраките " беше утвърдена от Висшата лига. Новината бе обявена от консорциума от Близкия изток - PIF. Сделката е на стойност 300 милиона паунда.

От Висшата лига дадоха единодушието си за придобиването на клуба, откакто получиха правни уверения, че страната Саудитска Арабия няма да управлява " Нюкасъл ". Също по този начин беше доказано, че Фондът за обществени вложения (PIF), се преглежда като обособен от страната.
Именно групата от вложители обезпечава 80% от сумата по договорката.

Инвестиционният фонд, който е свързван с престолонаследника принц Мохамед бил Салман, има интерес към " свраките " от няколко години. През 2020 година обаче беше обявено, че възможната договорка пропада, откакто имаше остра обществена реакция. Организации за отбрана на правата на индивида също бяха срещу сходна договорка.

През април 2021 година беше обявено, че английският министър председател Борис Джонсън също има роля, като е заречен да направи услуга на саудитския принц.

До момента " Нюкасъл " беше благосъстоятелност на предприемача Майк Ашли. Той ръководеше клуба от 2007 година, само че неведнъж се сблъскваше с неодобрение от почитателите, а няколко пъти опита да продаде мажоритарния си дял.

" Висшата лига удостоверява, че всички легални разногласия са позволени. Това беше значимо, с цел да се отстрани всякаква неустановеност измежду почитателите към възможна договорка ", заяви Висшата лига.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР