“Макетното ножче е много често използвано през годините като средство,

...
“Макетното ножче е много често използвано през годините като средство,
Коментари Харесай

Експерти коментираха зверството в Стара Загора и промените в НК

“Макетното ножче е доста постоянно употребявано през годините като средство, което прави фини сечения не може да бъде несъмнено като оръжие, което да заплашва живота и е добър прийом за мъчение ”, съобщи в предаването “Тази заран ” ген. Димо Гяуров, някогашен шеф на Националната разследваща работа.

Той разяснява и признатите през вчерашния ден промени в Наказателния кодекс от парламентарната правна комисия за по-строги санкции при експанзия. 

“Това, което аз видях в законопроекта не мисля, че ще реализира кой знае какво. Дори няма да реализира тесните цели, които си слага. Поради не доста удачната легална формулировка, която депутатите са дали в законопроекта. Струва ми се, че това измества фокуса на Закона за отбрана от домашно принуждение. Трябва да приказваме за принуждение от всевъзможен тип, за изтезания от всевъзможен тип, а не за разширение на обсега на закона, посредством едни неразбираеми формулировки ”, счита Гяуров. 

Според него Законът за домашното принуждение цели постановяването на избрани ограничения, когато сред двама души има законен съюз. “Когато приказваме за интимна връзка там няма никаква легална връзка там отиваме малко в една друга посока, където се опитваме да удовлетворим едни други публични упования. Един добър текст в Наказателния кодекс, който преследва всевъзможен тип изтезания, мъчения, би могъл да свърши работа ”, безапелационен бе той.  

Корените на експанзията

“Корените на експанзията са доста по-дълбоки и са плод на една дълга просвета, която следим последните 20 години. Едно обръщение, което се демонстрира, че дамите са заличени като човек и по-скоро стават обект на всякакви планове. Говорим за домашно принуждение ”, сподели Моника Николова, шеф на фондация " Кампания А21 ". 

“Нашата фондация се занимава с трафик на хора, нашият опит демонстрира какъв брой нещата са навързани. Това принуждение и свирепост, което трафикантите употребяват, е да пречупят жертвата – тя да бъде застрашена, изтезавана ”, добави Николова. 

“Забелязвам белези, тъй като жертвите, с които ние сме работили те са били изтезавани, измъчвани, оставени с физически белези. Това е една дълбока контузия. Романтичната връзка е доста разпространяема, като способ на набиране. Всичко първоначално наподобява доста хубаво, дамата се усеща специфична. Един миг стартира кошмарът, когато трафикантът я заключва, стартира да я изнасилва, да я пречупва. Това води до физически тормоз - постоянно жертвите са били обгаряни с цигари, наръгвани, обръсвани са им главите ”, изясни тя.      
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР