Македонското знаме не фигурира в клипа към песента “Here I

...
Македонското знаме не фигурира в клипа към песента “Here I
Коментари Харесай

Бяло, зелено и червено се появиха в клипа на Скопие за Евровизия

Македонското знаме не попада в клипа към песента “Here I Stand” на Гарванлиев. Българското знаме също го няма, само че в част от клипа за малко се виждат цветовете на трибагреника на стена в Националната художествена изложба “Даут паша хамам “ в Скопие. Гарванлиев не е коментирал пред български публицисти. Отрече обаче песента му да има общо с България.

Всичко това се случва на фона на остър сред София и Скопие спор, който докара до решението на България да наложи несъгласие върху преговорната рамка за пускане на договаряния за участие на Република Северна Македония в Европейски Съюз. Конфликтът продължава към този момент месеци наред, а двете страни употребяват и остра изразителност.

Според разпоредбите на Евровизия почитателите на песенния конкурс нямат право да гласоподават за личната си страна, в случай че се намират на нейна територия. Не е изключено това да е метод Гарванлиев да насочи обръщение към българите да гласоподават за песента на Скопие.

Пред “Слободен печат” Гарванлиев съобщи:

“Някой се пробва да провокира непотребен скандал. Видеото е снимано в “Даут паша хамам”. Щастлив съм, че ми бе разрешено да се снима там. В галерията има прелестни произведения. Нямахме право да вършим промени. Видеото е цялостно с музика и изкуство”.

“Творбата, която разбуни духовете, е дело на Жанета Вангели и е въодушевена от Исус Христос. Българският байрак е водоравен. Това няма нищо общо с него. Всъщност други страни по света имат същите цветове на знамето, само че никой не реагира на това ", добавя още Гарванлиев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР