Македонското правителство обмисля премахване на предмета история като отделен в

...
Македонското правителство обмисля премахване на предмета история като отделен в
Коментари Харесай

Скопие обмисля да премахне предмета история като отделен в училищата

Македонското държавно управление обмисля унищожаване на предмета история като обособен в главните учебни заведения. Министърът на образованието Мила Царовска показа новата идея за образованието в учебните заведения, част от която е обединяването на няколко предмета в един. Между тях е и предмета по история, заяви „ Фронтлайн.мк “, представен от БГНЕС.
Новината бе посрещната отрицателно от водача на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който вижда в това опити за „ ретуширане историята на Македония и македонския народ “, цитира изказването му МИА.
 Заев: Македония няма виновност за блокадата, която България й наложи Заев: Македония няма виновност за блокадата, която България й наложи
Македонците нямат виновност за блокадата, която България наложи на страната за започване на договаряния за участие в Европейския съюз. Това п...
„ Зоран Заев омаловажава антифашисткото придвижване на македонския народ и антифашистките основи, върху които Македония е построена като страна. В неотдавнашното изявление на Заев пред БГНЕС той разгласи, че Македония и България имат обща, а не споделена история и оспори съществуването на македонския език като обособен. Сега се пробва да обезцени предмета история, за македонската история да се сведе до минимално проучване в границите на измислените им публични науки “.
Според Мицкоски, това е рисков опит на държавното управление да заличи македонската историческа просвета и да повлияе на най-младите генерации при възприемането на македонската история, народ и език.
 
Аз за какво дадохме безплатно половин милион на Северна Македония - вижте
 Ключовото изявление на Зоран Заев било обръщение - не ненавиждаме българският народ Ключовото изявление на Зоран Заев било обръщение - " не ненавиждаме българският народ "
„ В това изявление изпратих известие, което всички чуха, че не питаем ненавист към българския народ, желаеме да бъдем другари с бълга...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР