Македонският президент Стево Пендаровски ще приеме представители на нерегистрираната в

...
Македонският президент Стево Пендаровски ще приеме представители на нерегистрираната в
Коментари Харесай

Стево Пендаровски ще се срещне с представители на нерегистрираната `ОМО Илинден Пирин`


Македонският президент Стево Пендаровски ще одобри представители на нерегистрираната в България организация " ОМО Илинден Пирин “.

Срещата ще се състои в кабинета на Пендаровски в края на тази седмица. " В петък на обяд президентът Стево Пендаровски ще се срещне с българските македонци обединени в неофициалната организация " ОМО Илинден Пирин “, се споделя в информация на локалната телевизия Алсат.

Припомняме, че в деня на визитата на българския министър председател в Скопие Кирил Петков на 18-ти януари Пендаровски упрекна " България, че се меси във вътрешните работи на РСМ ".

Срещата на македонския президент с македонистката организация бе планувана да се състои преди визитата на българския министър председател Кирил Петков в Скопие, която се организира на 18 януари, само че бе отсрочена очевидно в опит да не бъде дразнена българската страна, разясняват наблюдаващи.

Междувременно македонска делегация, отпред с премиера Димитър Ковачевски, бе у нас на 24 януари.

В София Ковачевски с половин уста изрече благопожелание българите в Македония да бъдат включени в Конституцията, само че едвам откакто стартират договарянията с Европейски Съюз, т.е., първо София би трябвало да смъкна ветото. Опозицията в Скопие обаче е безапелационна - ВМРО-ДПМНЕ упорства София да признае македонско малцинство в България.

На същата позиция е и президентът Стево Пендаровски - на 19 януари, ден след визитата на Кирил Петков в Скопие, президентът разгласи, че " В България има македонци ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР