Македонският президент Стево Пендаровски не очаква промените в Конституцията да

...
Македонският президент Стево Пендаровски не очаква промените в Конституцията да
Коментари Харесай

Пендаровски: Най-рано през септември може да има промени в Конституцията

Македонският президент Стево Пендаровски не чака измененията в Конституцията да бъдат признати през месец август, съобщи БГНЕС.


Според Пендаровски през " идващите месеци ще има интензивни договаряния сред ръководещите и опозицията, в които ще стане ясно, че това е стратегически миг, който не би трябвало да се изпуска за бъдещето на страната ".

" Позициите на двете групи в Народното събрание са ясни и те не са се трансформирали. От вторник стартира процедурата в Народното събрание. Не чакам първата фаза от гласуването за смяна на Конституцията да стане през месец август. Лично чакам това да стане след лятната почивка, някъде към края на месец септември ", сподели още Пендаровски и разясни, че " измененията в Конституцията би трябвало да са факт до 30 ноември, когато завършва и скрийнингът ".

Стево Пендаровски изрази вярата така наречен план " Отворени Балкани " да продължи да съществува, макар обстоятелството, че в него вземат участие " единствено три страни ", за разлика от Берлинския развой, където има 6 страни. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР