Македонският президент Георге Иванов е в България на двудневно официално

...
Македонският президент Георге Иванов е в България на двудневно официално
Коментари Харесай

Президентът на Македония идва в България, след като отхвърли споразумението с Гърция

Македонският президент Георге Иванов е в България на двудневно публично посещаване по покана на държавния ни глава Румен Радев, заяви прессекретариатът на президента.

Визитата му става факт ден, откакто той изгони премиера на страната Зоран Заев 2 минути след началото на срещата, полуил удостоверение, че двамата с гръцкия сътрудник на Заев – Алексис Ципрас, са се уговорили името да бъде Република Северна Македония.

Последва и послание на Иванов към нацията, в което съобщи, че няма да подпише " подобен нездравословен текст на съглашението " с Гърция за ново име на Република Македония.

В програмата на македонския президент в София е включено поднасяне на венец пред паметника на Незнайния боец, среша на четири очи с Радев и пленарни диалози на формалните делегации на двете страни.

Българският държавен глава беше в Скопие в средата на февруари, когато разгласи, че за София е доста значимо името, което ще се появи след договарянията сред Македония и Гърция, да не съдържа географски маркер, включващ територията на България.

Посещението на Иванов ще съвпадне с отпътуването на външния министър Екатерина Захариева за Македония, където тя ще посети Ново село, Струмица и Скопие на 15 и 16 юни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР