Македонският премиер Зоран Заев заяви, че не възнамерява да подава

...
Македонският премиер Зоран Заев заяви, че не възнамерява да подава
Коментари Харесай

След провала на референдума: Зоран Заев съобщи ще подаде ли оставка и разкри какво ще направи до няколко дни

Македонският министър председател Зоран Заев съобщи, че не има намерение да подава оставка, след новината за неуспеха н референдума за името, оповестяват македонски медии.

Както БЛИЦ заяви, по последни данни, оповестени на формалната интенет страница на Държавната изборна комисия (ДИК), при малко над 80% обработени бюлетини, изборната интензивност е била 35,90%

Той сподели в изказване след края на изборния ден, че през идващите дни ще стане ясно дали може да бъде реализирано болшинство от две трети в Народното събрание в Скопие, с цел да бъдат прокарани нужните конституционните промени. Ако не бъде събрана нужната поддръжка, ще се върви към организирането на предварителни парламентарни избори.

Политикът добави, че ще продължи да работи за присъединението на Македония към Европейския съюз и НАТО. „ Гласовете на гласоподавателите проправиха нашия път и нашето ярко бъдеще към НАТО и Европейски Съюз. Гражданите потвърдиха своята демократична зрялост. Решението не беше елементарно, само че трябваше да бъде взето. Въпреки протеста, който ВМРО-ДПМНЕ разгласи, жителите излязоха и гласоподаваха на референдума, гласът им и гласът на всеки жител са тухла в бъдещето на нашата Македония ", акцентира Заев.

Председателят на СДСМ съобщи, че повече от 650 000 жители са дали своят вот на референдума. Според него повече от 90% са дали своят вот „ за " новото име, за приемане на съглашението с Гърция и евроатлантическата интеграция на страната. Той се обърна към депутатите в Народното събрание и ги прикани да слагат ползите на страната пред тези на партиите си.

 

 

Zaew

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР