Македонският премиер Зоран Заев каза, че очаква формирането на правителство

...
Македонският премиер Зоран Заев каза, че очаква формирането на правителство
Коментари Харесай

Скопие не се хвана на космонавта и губи надежда за придвижване към ЕС

Македонският министър председател Зоран Заев сподели, че чака образуването на държавно управление в България, с цел да може да Скопие да се предвижи към Европейския съюз.

Заев е склонен с българската теза, че проблемите ще се решат с директен разговор сред двете страни, а не в Брюксел и Вашингтон, и чака той да стартира с образуването на българско държавно управление.
" Много постоянно президентът Радев споделя, че разногласието не се взема решение в Брюксел или Вашингтон и аз съм склонен - той се взема решение в Скопие или София, двустранно, и приятелите, които ни предизвикват да намерим решения, са постоянно добре пристигнали. На работната среща на 17 юни мисля, че разгледахме всички детайлности, значими за нашата страна, значими за българската страна. Остава вярата за образуване на българския парламент и на първо място за образуване на политическо държавно управление, тъй като въпросът в Брюксел се преглежда посредством държавното управление и имам вяра, че използването на пътната карта ще стартира доста скоро, което ще донесе изгода за жителите на двете страни в разнообразни области “, сподели Заев. Според анализаторите Симонида Кацарска от Института за европейски политики и Марко Тросановски от Института за народна власт Societas Civilis в Скопие обаче е доста малко евентуално да има пробив до края на годината.
Те разясниха, представени от " Слободен щемпел ", че държавно управление на малцинството в София би било стъпка към нови предварителни избори, евентуално дружно с президентските избори през есента.

При такива условия възможностите за смяна на отношението на София към Скопие за приемането на преговорната рамка и началото на договарянията до края на годината, считат те.

Разширяването на Европейски Съюз със Западните Балкани е един от главните цели на словенското ротационно председателство, само че към този момент не се обрисува смяна в българската позиция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР