Македонският премиер Димитър Ковачевски разпространи снимка от среща с държавния

...
Македонският премиер Димитър Ковачевски разпространи снимка от среща с държавния
Коментари Харесай

Кирил Петков изряза македонския си колега Ковачевски от снимка с Блинкен

Македонският министър председател Димитър Ковачевски популяризира фотография " от среща с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и българския министър председател Кирил Петков ", заяви БГНЕС. Снимката е направена по време на обръщението на вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис на Мюнхенската конференция по сигурността. Няколко часа по-късно министър председателят Кирил Петков разгласява във Facebook профила си същата фотография с Блинкен, само че изряза Ковачевски от нея.

" Борбата против корумпираните зависи и ще се случи основно с наши лични сили, само че в тази борба вземат участие и нашите сътрудници. Елиминирането на корупцията е главен приоритет за цялата демократична общественост и службите за сигурност. Ще работим дружно, с цел да се оправим с този проблем! Успеем ли да го създадем, вложенията и новите високоплатени работни места ще последват неотложно! ", написа Петков като заглавие на обявата си в обществената мрежа, към която с изключение на отрязаната фотография с Блинкен виждаме и фрагменти с Борис Джонсън и Еманюел Макрон.



Македонският министър председател Ковачевски от своя страна отбелязва, че по време на " сърдечната среща държавният секретар на Съединени американски щати е изразил цялостната си поддръжка за разговора и другарството сред Северна Македония и България и споделил откровеното си предпочитание да види двете страни дружно в Европейски Съюз ".

" Споделяме мнението, че дружно сме по-силни като съдружници в НАТО. Съединените щати остават наш зает сътрудник в превъзмогването на провокациите ", заяви още Ковачевски.



До момента управляващите във Вашингтон не оповестяват за тази среща. Не излиза наяве и дали става въпрос за инцидентна среща (pull-aside), когато политици вземат участие дружно в събитие и се срещат за малко, с цел да разменят няколко думи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР