Македонският премиер Димитър Ковачевски обеща да подаде оставка веднага след

...
Македонският премиер Димитър Ковачевски обеща да подаде оставка веднага след
Коментари Харесай

Ковачевски: Ще подам оставка след гласуване на промените в Конституцията

Македонският министър председател Димитър Ковачевски даде обещание да подаде оставка незабавно откакто в Народното събрание в Скопие бъдат гласувани измененията в Конституцията на Република Северна Македония, съобщи БГНЕС.

Ковачевски, който е и водач на ръководещия Социалдемократически съюз, сподели, че е бил " изцяло откровен когато обявил това свое решение ".

" Аз споделих доста ясно - в деня, когато бъдат признати измененията в Конституцията, аз незабавно ще подам оставка. След това незабавно ще бъдат извършени предварителни парламентарни избори ", сподели още Ковачевски в изявление за локалната телевизия " Сител ".

Той още веднъж повтори, че за първи път Македония може да се блокира сама. Според него това и този път се прави от опозицията в лицето на ВМРО-ДПМНЕ, която през 2008 година отхвърля да реализира съглашение с Гърция и по този начин страната не стана член на НАТО.

Димитър Ковачевски счита, че " началото на процеса за измененията в Конституцията е стартирал сполучливо ".

Ковачевски назова готовността на водача на ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски да бъде в чакалнята още 50 години, " припомняне на държанието на някогашния водач на партията Никола Груевски, който също е твърдял, че е подготвен да чака десетилетия ".

Заплахата от " български диктат ", за която твърди Мицкоски, е същата терминология, която използаше Груевски във връзка с Гърция. Тогава се говореше за " гръцки диктат ", напомни още македонският министър председател.

Той още веднъж повтори, че е подготвен да включи ВМРО-ДПМНЕ в ръководството на страната, в случай че тази партия се съгласи да организира нужните промени за започване на договаряния за участие в Европейски Съюз.

" Ако пропуснем този късмет РСМ ще остане в компанията на Босна и Херцеговина и Косово ", предизвести Ковачевски.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР