Македонският парламент ратифицира договора за добросъседство и приятелство с България

...
Македонският парламент ратифицира договора за добросъседство и приятелство с България
Коментари Харесай

Дългоочаквано: Македония ратифицира договора за добросъседство с България

Македонският парламент ратифицира контракта за добросъседство и другарство с България със 61 гласа, оповестява БГНЕС.

Борисов в Македония: Върнем ли се към историята, нямаме бъдеще

Министерството на външните работи на Република България приветства решението. „ С този акт се удостоверява волята за създаване на добросъседски връзки, които са значим детайл от европейската вероятност на всички страни от Западните Балкани.



Република България ще продължи да бъде дейна в поддръжката си за европейската интеграция на Република Македония. Това е стратегически избор на нашата страна, залегнал и в целите на българското Председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Българският химн звуча в Скопие, Борисов: Европейски Съюз и Съединени американски щати ни дават за образец

Договорът за другарство, добросъседство и съдействие с Република Македония е учреден на споделени европейски полезности, които вършат района по-единен и по-силен. “ се споделя в позицията.

Документът беше подписан от министър председателите на двете страни Зоран Заев и Бойко Борисов на 1 август 2017 година Македонският външен министър Никола Димитров съобщи, че „ договорът пази нашите ползи и ползите на България “.
 Зоран Заев и Бойко Борисов Зоран Заев и Бойко Борисов
Той дефинира като прекрасен знак това, че договорът се ратифицира на днешния ден, на който през 1992 година България първа в света признава независимостта на Република Македония под нейното конституционно име.

В днешното съвещание не участваха депутатите от най-голямата опозиционна партия ВРМО-ДПМНЕ.

Според наблюдаващи повода за забавянето на ратификацията от македонска страна се дължи на обстоятелството, че ръководещите изчакваха смяната в управлението на ВМРО-ДПМНЕ и завръщането им в Народното събрание, след оповестения протест на съвещанията.

На 27-ми май 2017 година политици от ВМРО-ДПМНЕ бяха задържани по искане на прокуратурата поради тяхното присъединяване в погрома против Народното събрание.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР