Македонските спасители откриха останките на разбилия се малък самолет с

...
Македонските спасители откриха останките на разбилия се малък самолет с
Коментари Харесай

Откриха останките на разбилия се самолет с българско семейство

Македонските спасители откриха останките на разрушилия се дребен аероплан с четиричленно българско семейство. Нямаше оживели, открити бяха четири натрупа, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Самолетът вид „ Чесна” П210Н е летял от Охрид за София. Поради неприятните метеорологични условия водачът е изискал да кацне в Скопие, само че след малко време е изискал позволение да продължи към София.
Самолетът е паднал край местността Солунска глава. Солунска глава е най-високият връх на планината Якубица в централната част на Македония. Сред планинарите е прочут с името Пъпа на Македония.
Машината е изчезнала в 17.16 българско време. Преди да изчезне от радарите водачът е съобщил, че има мощни турбуленции. В издирването на останките от машината се включиха два полицейски хеликоптера. Поради неприятното време към 20.00 часа българско време нощес издирвателната интервенция бе прекъсната. Самолетът е бил с немски регистрационни табели.
Спасителната интервенция беше възобновена рано тази заран. Българските управляващи бяха в непрекъснат контакт със своите македонски сътрудници. Министър-председателят Бойко Борисов беше в непрекъсната връзка със своя македонски сътрудник Зоран Заев. Нашите избавителни екипи също бяха подготвени да се включат в издирването, в случай че се наложи.
Новината, че телата и останките от самолета са открити бе обявена след съвещанието на Министерски съвет от вътрешния министър Младен Маринов.
„ Колегите от Република Северна Македония са съумели да стигнат до мястото на злополуката на самолета. Там на място са открити 4 тела “, сподели той и добави:
„ Телата на починалите са превозени в тяхната правосъдна медицина за съответната аутопсия и експертиза и едвам по-късно ще можем да потвърдим самоличността на загиналите”.
Македонските управляващи правят оглед на мястото на злополуката, с цел да изяснят аргументите за нея, добави още министър Маринов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР