Македонската прокуратура ще започне разследване дали личните документи на 8

...
Македонската прокуратура ще започне разследване дали личните документи на 8
Коментари Харесай

Разследват кражба на лични карти на БГ туристи в Македония

Македонската прокуратура ще стартира следствие дали персоналните документи на 8 български туристи, пътували в Македония за карнавала в Струмица през февруари, не са откраднати от служители на реда, оповестява организация Нетпрес.

Има огромна възможност документите да са били откраднати, защото българските персонални документи се продават на незаконни групи по цена 1000 евро, отбелязва организацията.

Българите са влезнали в Македония с рейс на туристическа организация, само че откакто предали персоналните си документи за инспекция от граничната полиция, служителят на реда върнал единствено част от тях. Въпреки че било срещу разпоредбите, туристите били пуснати да влязат в Македония. На връщане техните персонални карти още веднъж липсвали и отново срещу разпоредбите полицията им разрешила да изоставен страната без документи.

Българската полиция е поискала подпомагане от македонската за изясняване на случая. След вътрешно следствие македонската полиция е почнала дисциплинарна процедура против всички служители на реда, взели участие в инспекциите, и е уведомила прокуратурата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР