Македонската прокуратура повдигна обвинения срещу 10 души за опит за

...
Македонската прокуратура повдигна обвинения срещу 10 души за опит за
Коментари Харесай

Обвиниха 10 души в опит за убийство на Зиядин Села


Македонската прокуратура повдигна обвинявания против 10 души за опит за ликвидиране на депутата Зиядин Села по време на размириците в Народното събрание от 27 април тази година.

„ Всички тези обвинени, както и други лица, чиято идентичност досега не е открита, са направили опит за ликвидиране. Някои от тях са употребявали твърди предмети, причинявайки му животозастрашаващи пострадвания. Останалите са употребявали удари ”, се споделя в известието.

Обвинението внесе и предложение за удължение на мярката за задържане на деветима от обвинените, а за един е препоръчано удължение на домашния арест.

БГНЕС напомня, че политическото напрежение в Македония взе връх вечерта на 27 април, когато опозицията, заобикаляйки процедурата, пристъпи към избор на ръководител на Народното събрание в лицето на етническия албанец Талат Джафери, член на Демократичен съюз за интеграция. Той бе определен от депутати на Социалдемократическия съюз (СДСМ) и още две албански обединения. Минути по-късно депутатът Зекирия Ибраими от една от албанските партии „ Беса ” взе думата и стартира да пее албанския народен химн.

Всичко това стана в миг, когато пред Народното събрание се организираше следващият марш на публичното придвижване „ За единна Македония ”. От февруари то стачкува против налаганата извън на страната така наречен албанска платформа и упорства за нови избори. Депутатите от СДСМ и от албанските партии бяха заключени в зала за конференции, дружно с група публицисти, само че протестиращите съумяха да влязат там. Зоран Заев и други негови депутати съпартийци бяха бити от протестиращите. Самият Заев бе с разкървавена глава.

В хода на конфликтите пострадаха над 100 души. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР