Македонската прогресив метъл група Chromatic Point ще осъществи мини-турне у

...
Македонската прогресив метъл група Chromatic Point ще осъществи мини-турне у
Коментари Харесай

Chromatic Point от Македония и Ювиги с три дати у нас през април

Македонската прогресив метъл група Chromatic Point ще реализира мини-турне у нас в София, Велико Търново и Пловдив през април по покана на съдружие Balkans – Ways to Friendship. Съпорт на трите дати ще е родната тайфа Ювиги, която започва своя “From Black to Spring Tour” в поддръжка на новия си албум.
На 19-и, 20-и и 21-и април двете групи ще забият надлежно в софийския клуб Live & Loud, търновския Melon и пловдивския Полинеро. Вратите в София и Пловдив отварят в 20:00, а в Търново - в 22:00. В София билетите ще се продават на цена 12 лв., а в провинцията – по 8.
По към този момент наложената от уредниците традиция, най-нетърпеливите на всеки един от концертите ще получат безвъзмезден диск с подбрани части на разностилови групи от настоящата различна сцена на Балканите.
CHROMATIC POINT са основани през 2010 година в Скопие и досега имат издадени три студийни албума, последният от които – „ Изгрев “ – се появи в края на 2016-а. Стилът им би могъл да се дефинира като етно-прогресив метъл, съчетаващ в напълно инструменталните си композиции разнородни рок и метъл похвати, с доминиращ прогресив уклон, виртуозна свирня и положително познаване на македонския и балкански фолклор, вплетен ловко и с нюх към детайла в твърдата звукова среда, на места изпръскана с блус, груув и щипка джаз. Аранжиментите на македонците залагат съвсем напълно на общоприетия за прог метъла инструментариум, само че в случай че в миналото сте се питали по какъв начин биха звучали Dream Teather или Liquid Tension Experiment със зурна, дудук, барабан или женски фолклорен хор – момчетата от Скопие имат по две-три части в арсенала си за проява. Почти всички членове на групата се занимават и с преподавателска активност в областта на музиката в разнообразни учебни заведения и университети в Македония.
ЮВИГИ са в близост от 2006 година и свирят забавна комбинация от прогресив рок и хеви метъл, като също си разрешават да гъделичкат слуха понякога с неравноделни тактове и фолклорни мелодии. До в този момент са издали три студийни албума и един миниалбум с текстове на български и британски.
Balkans - Ways to Friendship е съдружие за разпространение на актуалната балканска просвета, основано през лятото на 2016. В основата му са няколко близки другари, които са си сложили за задача да насочат вниманието на родните фенове на изкуството към актуалната балканска просвета и ъндърграунд сцена, посредством организирането на разнообразни музикални и други културни събития, като с тях да основат предпоставки за доближаването и опознаването на балканските нации, с фокус върху младите генерации.
До в този момент по покана на сдружението у нас гостуваха сръбските обединения NaissBlue, Popečitelji и Jayus Jazz, както и словенската джаз-рок група Divje Jezero.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР