Македонската православна църква поиска да признае Българската като църква -

...
Македонската православна църква поиска да признае Българската като църква -
Коментари Харесай

Македонската църква със съдбоносно писмо до Светия синод на БПЦ. Как ще реагира България?

Македонската православна черква изиска да признае Българската като черква - майка. Това сториха с писмо до патриарх Неофит и до Св. Синод на БПЦ възпитаници, общественици и потомци на заслужили българи.

Вече повече от седмица тематиката не стопира да обикаля българското социално-медийно и публично пространство.

Очаква се 27 ноември Св. Синод на БПЦ да разгласи окончателното си решение.

Тивериополският свещеник Тихон съобщи в студиото на утринния блок на Bulgaria ON AIR, че историческата правдивост е понесена към този момент от българските християни. „ На мен ми е забавно какво чакат македонците “, добави свещеник Тихон.

„ Не бива да сядаме и да преглеждаме делата като огромни и значими съдбоносни решения. Църквата би трябвало да се води от това какви послания ще има за вярващите там и за вярващите тук. Всичко останало би трябвало да го оставим на политиците “, съобщи той.

Темата разяснява и депутатът от Обединени патриоти Александър Сиди. По думите ориста ни дава златен късмет, тъй като въпросът ще се преглежда на 27 ноември, а навръх 27 ноември е подписан Ньойският контракт.

Той е безапелационен, че не би трябвало политиците да се месят в църковните каузи. Депутатът дефинира протичащото се като в действителност подаване на ръка от страна на Македония.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР