Македонската партия Гражданска опция за Македония (ГРОМ) заяви в разпространено

...
Македонската партия Гражданска опция за Македония (ГРОМ) заяви в разпространено
Коментари Харесай

Македонски политици скочиха на България

Македонската партия Гражданска алтернатива за Македония (ГРОМ) съобщи в публикувано през днешния ден документално изказване, че с приемането на "обща история " и общо честване на празниците с България министър председателят Зоран Заев е удостоверил тезата "един народ - две страни " и е отворил "кутията на Пандора ", съобщи организация МИА.

"ГРОМ към този момент две години предизвестява, че в Македония ще се конфигурира марионетно държавно управление, чиято задача е да отхвърли македонските национални ползи и да "свърши работа " на съседите. Вчера Заев отиде в София да продава македонските национални ползи и с едно придвижване умножи по нула напъните на всички предходни министър председатели и като "най-умен " одобри всичко, което българите желаеха ", се споделя в известието.

ГРОМ прибавя, че след всичко това е обикновено българите да хвалят Заев, тъй като търсят подобен като него от 1944 година

По-нататък в текста е изтъкнато, че двете страни могат да приказват за национално помиряване, както направиха Франция и Германия, само че не и за обща история. Илинден съгласно партията може да се чества дружно като църковен празник, само че не и като годишнина от Илинденското въстание.

"Питаме още от коя история ще учат учениците и кой ще им написа учебниците - дали българските историци, а нашите ще ги обявим за фалшификатори ", акцентира в известието си ГРОМ.

Партия ГРОМ, основана през 2013 година, взе участие в предварителните избори през декември в границите на обединението, водена от ВМРО-ДПМНЕ на Никола Груевски, и има двама депутати в Народното събрание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР