Македонската фирма Маврово е построила участъка от магистрала Струма

...
Македонската фирма Маврово  е построила участъка от магистрала Струма
Коментари Харесай

Бивш директор в АПИ за автобусната трагедия на АМ Струма: Не може толкова жертви само заради пътя

Македонската компания " Маврово " е построила сектора от автомагистрала " Струма " край село Боснек, където нощес и изгоря. Това заяви пред инж. Георги Златев – някогашен шеф на дирекция " Поддръжка на пътища " в АПИ. Припомняме, че при случая починаха 45 души, измежду които. 

" Този сектор е реконструиран през 2004 година там са инсталирани ограничаващи системи, които са отговаряли на тогавашните стандарти. Всичко е изпълнено според техническия план за реорганизация след интернационален търг и по злополучно течение на събитията, македонската компания " Маврово " е реализатор на тази реорганизация ", сподели той.

По думите му не може да има никакво подозрение, че това, което е проектирано тогава, е изпълнено. " Минали са комисии за инспекция, подписани са актове и така нататък ", сподели инж. Златев.

Той напомни, че този сектор е един най-натоварените в страната и непрекъснато се следи за положението му. " Самият факт, че от конвоя от четири рейса, три рейса са минали без никакви усложнения, демонстрира, че не може да се търси еднопосочно виновност или причина в положението на пътя ", сподели още някогашният шеф в АПИ и попита:

" Всеки един сектор, на който се случват произшествия, ли е рисков или има други фактори, които при наслагването си водят до такива трагични произшествия? ". 
Фирмата-собственик на изгорелия рейс отхвърля информация
Фирмата " Беса Транс ", провела транспорта от Истанбул до Скопие, при който рейс катастрофира на автомагистрала " Струма ", не дава отговор, а...

По-рано през днешния ден Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики изрази радикално. Според нея в региона има изчезнали пътни знаци, изчезнали ограничаващи системи и изчезнала маркировка. 

Относно идната инспекция, инж. Златев съобщи, че има държавни органи, които са ангажирани с професионалното следствие на аргументите, довели до тежкия случай и всички останали изявления са неоснователни.

" Изказвания на хора, които имат шофьорска брошура, във връзка с техническа инфраструктура, ограничаващи системи, маркировка, знаково стопанство, без дори да са посетили на място сектора, е меко казано несериозно ", добави той и прикани органите да бъдат оставени да работят на мира " без да им се постановат версии и без да се насочват волно или несъзнателно от всички псевдоексперти ".

Според него в 90% от случаите на произшествия става въпрос за подценяване на ситуацията. " Все отново това се случва в 2 часа през нощта, естествено е, че е мрачно, естествено, че вниманието на водача би трябвало да бъде изострено и че би трябвало да се движи по този сектор с позволената оптималната позволена скорост. От друга страна - транспортното средство би трябвало да бъде в изрядно техническо положение. И това всичко са тематики, които би трябвало да бъдат тествани от проверяващите органи ", безапелационен беше инж. Златев.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР