Македоно-българския батальон е съвкупност на патриоти от Р. България и

...
Македоно-българския батальон е съвкупност на патриоти от Р. България и
Коментари Харесай

Македоно-български батальон се бие срещу руснаците в Украйна и търси доброволци

" Македоно-българския батальон е цялост на патриоти от Р. България и Р.С. Македония подготвени да защитят свободата и международния мир ", гласи описанието на " доброволческата бойна част " на страницата им във " Facebook ". Твърдят, че са част от Международен легион за териториална защита на Украйна и споделят фотоси в обществената мрежа.

 

Официалният им профил във Facebook е основан на 18 март. Той се поддържа на книжовен български език, само че някой от изявленията са на македонската езикова норма. В изявление, споделено в обществената мрежа, един от доброволците споделя, че се намират в Одеса.

" Присъединете се към Международния легион за териториална защита на Украйна. Борете се за международен мир, застанете с украинците ", гласи първата обява във ФБ профила на батальона:

Можете да станете доброволец в Македоно-българския легион за отбрана на Украйна, в случай че вие:

1. Имате боен опит.

2. Знаете от първа ръка по какъв начин да боравите с оръжия.

3. Сте уверени, че ще се справите във военни и стресови обстановки.

4. Имате мощна воля да защитавате международния мир.

5. Сте подготвени да се присъедините още в този момент.

По техните думи, в своята задача те се нуждаят от: модерни бойни каски, съвременни бронежилетки, военно облекло, принадлежности за нощно и термално виждане, дронове (всякакви), умни (smart) мерници, теле-комуникационни апарати с криптиране.

" Списъка ще се обновява ежедневно до момента в който не съберем задоволително съоръжение, апелирам в случай че можете да помогнете свържете се с нас като ни изпратите известие! ", гласи обявата.

" Македоно-българския легион " Тодор Александров " е в контакт с Украинските управляващи от няколко дни за подготовка и официализирането на бойната групата като част от Териториалната защита на Украйна! На извършените срещите договорихме методите за напредване до Украйна, образование и въоръжаването на Легиона откакто преминем границата.

Преди да станем част от Териториалната защита, посолството на Украйна би трябвало да утвърди всеки един участник, за това в идващите дни ще продължим да организираме изявленията с доброволци и събиране и приготовление на техните документи ", пишат в обществената мрежа по този начин наречените " доброволци ".

" Целта на нашата задача е миро-творческа и ние сме в Украйна в помощ на бедстващите българи и украинци! Ако имате военно обучение, присъединете се към нас, като ни пишете на персонално!Получаваме огромен брой запитвания за присъединение към нас. На този стадий сме в положение да приемем единствено хора с военен опит.

Поради многото постъпили известия до нас (над 1500) имаме усложнения с обработването на данните на доброволци. Молим за самообладание, ще отговорим на всеки, също по този начин молим хората които не желаят да станат доброволци да не ни пишат на персонално с въпроси не свързани с подбора, тъй като това доста затруднява работата ни.

За членове на медиите, за в този момент не можем да имаме какъвто и да е било контакт с Вас с изключение на документално, съгласно оказания на Министерството на защитата на Украйна. Работим по формат за връзка и чакаме да бъде подготвен до няколко дни ", гласи друга тяхна обява.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР