Македония трябва да бъде наградена от ЕС за напредъка и

...
Македония трябва да бъде наградена от ЕС за напредъка и
Коментари Харесай

Хан: ЕС трябва да награди Македония, иначе ще има негативен ефект


Македония би трябвало да бъде наградена от Европейски Съюз за напредъка и за контракта с Гърция, с който се постави завършек на траялия 27 година спор за името.

Ако не получи премия по съответен метод, това би имало голям отрицателен резултат за целия район, съобщи еврокомисарят по разширението и политиката на добросъседство Йоханес Хан в навечерието на днешната министерска среща и срещата на върха на водачите на Европейски Съюз в четвъртък и петък. На този конгрес би трябвало да се вземат решения за началото на договарянията за присъединение с Македония и Албания.

Хан предизвести, че възможното отменяне на двете страни би имало негативни последствия за стабилността и европейската вероятност на района.

"Мисля, че всички би трябвало да са наясно с това и се надявам, че в последна сметка ще осъзнаят какъв брой е значимо да се изпрати позитивен сигнал за региона", сподели Хан на срещата ЕС-Черна гора в Люксембург.

Еврокомисарят прикани страните членки на Европейски Съюз да дадат зелена светлина за начало на договаряния с Македония и Албания, наблягайки, че това би бил позитивен сигнал за целия район и удостоверение на доверието в Съюза.

"Ние постигнахме доста и в случай че погледнете резултатите единствено през последните няколко месеца, ще видите, че това е резултат от европейската вероятност. И не бих могъл да схвана в случай че това не бъде прието, разбрано и възнаградено по подобаващ метод ", сподели Йоханес Хан. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР