Македония следващата седмица ще получи покана за членство в НАТО,

...
Македония следващата седмица ще получи покана за членство в НАТО,
Коментари Харесай

Македония смята, че ще има армия, която подхожда на държава членка на НАТО

Македония идната седмица ще получи покана за участие в НАТО, а след няколко месеца ще стартира процесът на одобрение на протоколите. Това съобщи през днешния ден (3 юли) вицепремиерът и министър на защитата Радмила Шекеринска, която осведоми, че на съвещание на държавното управление е признат Стратегически обзор на защитата. Става дума за главен документ в областта на защитата, който страната не е имала от 2004 година насам, отбелязва организация МИА, представена от БГНЕС.
„ Преди една година Черна гора стана член, а аз като министър на защитата я поздравих и споделих, че нашата цел е Македония да стане 30-ия член. Тогава това звучеше като положително благопожелание, а през днешния ден - единствено след една година това е съвсем действителност. Следващата седмица Македония ще получи покана за участие в НАТО и за няколко месеца в страната към този момент ще стартира процесът по одобрение на протоколите “, сподели Шекеринска и добави, че след приемане на поканата на срещата на върха в Брюксел, планувана за 11 и 12 юли, експертни екипи на НАТО ще посетят страната и дружно с македонските специалисти ще стартират работа по стратегическата цел.
„ След една година от работата си като държавно управление успяхме да подготвим основния документ, който дефинира защитата и нейното развиване. Той е на практика цялостната стратегия за промени на защитата на Македония, а подготовката му е пробив за гарантиране на сигурността, само че и на участието в НАТО “, сподели още Шекеринска.
Новият документ съдържа всички нови провокации, пред които са изправени отбранителните сили в международен мащаб и планува високо равнище на рационализация и усъвършенстване на отбранителните запаси.
„ Македония не чака поканата от НАТО за започване на промените. Последните 12 месеца взехме значими решения в посока на модернизиране и възстановяване на отбраната ", означи Шекеринска и добави, че с новия документ са сложени основите за дълготрайно развиване и рационализация на армията, а Македония ще получи войска, която подхожда на страна членка на НАТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР