Македония също ще изгони руски дипломат заради скандала с бившия

...
Македония също ще изгони руски дипломат заради скандала с бившия
Коментари Харесай

И Македония изгони руски дипломат, Лондон приветства решението

Македония също ще изгони съветски посланик поради абсурда с някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му. От съветското посолство в Скопие обявиха, че цялата отговорност за протичащото се ще носят македонските управляващи.
„ Министерството на външните работи, в тясно съдействие с нашите съдружници и сътрудници от Европейски Съюз и НАТО и в взаимност с Англия, реши да изгони един посланик на Руската Федерация в Република Македония поради случая Скрипал “, се споделя в изказването на македонското външнополитическо ведомство.
От там показват, че дейностите на Скопие са в синхрон с член 9 на Виенската спогодба за дипломатическите връзки. Македонското Министерство на външните работи акцентира, че потреблението на химическо оръжие за военни цели опонира на интернационалното право и това оказва въздействие върху сигурността на всички страни.
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск разгласи през вчерашния ден във Варна, че 14 страни-членки ще изгонят съветски дипломати. Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, чеРусия ще вземе ограничения за всяка страна, която гони съветски дипломати.
В особено изказване английският дипломат в Република Македония Чарълз Гарет изрази удовлетворението си от дейностите на македонското министерство на външните работи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР