Македония няма да получи дата за преговори с ЕС през

...
Македония няма да получи дата за преговори с ЕС през
Коментари Харесай

Милошоски: РСМ без дата за преговори до юли, Албания работи за излизане от пакета

Македония няма да получи дата за договаряния с Европейски Съюз през декември, даже през първата половина на идната година, твърди депутатът от ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски след диалог с евродепутати в коридорите на Трансатлантическата конференция за сигурност във Вашингтон.

Милошоски написа в профила си във Facebook, че е разговарял със Седрик Перин (Франция), Ине Сериде (Норвегия), Ян Фарски (Чехия), Моника Грегорчич (Словения), Мими Кодели (Албания) и Аудронис Азубалис (Литва) във Вашингтон.

„ От диалога със събеседниците произлиза заключението, че този декември Македония няма да получи дата за започване на договарянията с Европейски Съюз. Същият неподходящ излаз се чака и през интервала януари-юли 2022 година "

В същото време Албания поставя дипломатически старания да се отдели от пакета с Македония, с цел да усили възможностите си да получи сама дата за договаряния, само че остава нестабилно дали този вид ще убеди всички членове на Европейски Съюз да вземат единомислещо решение за мечтаната стъпка на публична Тирана към Брюксел “, написа Милошоски във Facebook.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР