Макар все още температурите да не са съвсем пролетни, съвсем

...
Макар все още температурите да не са съвсем пролетни, съвсем
Коментари Харесай

В детските градини в Бургас учат децата на азбуката на здравословното хранене

Макар към момента температурите да не са напълно пролетни, напълно скоро този пропуск ще бъде поправен. Затова Община Бургас стартира нова сезонна акция на тематика " пролет ", отдадена на здравословното хранене.
Разбира се, пролетта е време за пресни вкусотии и най-много зеленчуци. А зеленчуците също могат да бъдат доста вкусни, с изключение на и потребни, колкото и да не им се има вяра на децата. С общите старания на локалната власт, родители и педагози, децата в Бургас от ден на ден опознават храните, които са потребни и нужни за здравословен и уравновесен метод на живот.
Инициативата на общината е ориентирана към детските градини и предлаганите в тях менюта. През последните години те бяха ревизирани и зеленчуците и плодовете станаха неизменима част в тях. Но всички тези старания ще бъдат напразни, в случай че родителите не дават персонален образец у дома, хранейки се здравословно и с вярно подбрани артикули.
Ето и плануваните действия във всички детски градини на Бургас, които ще се осъществят до 13 април:
- Миналата седмица бе отдадена на тематиката: " Моите другари - плодовете и зеленчуците ". Децата се срещнаха с другите типове плодове и зеленчуци, както и изгодата от тяхното изразходване.
- Тази седмица, от 26.03.2018 до 30.03.2018 година, минава под мотото " В света на млякото се потопи и вкусни обстоятелства научи ". Децата ще научат от познавателни интерактивни игри с присъединяване и на родители, за изгодите от млякото и млечните артикули.
- В седмицата от 02.04.2018 до 05.04.2018 година - " Пътят на хляба ". Децата ще се срещнат с целия развой за произвеждане на самун и хлебни произведения.
- От 10.04.2018 до 13.04.2018 година - " Азбука на здравословната храна ". Децата ще покажат посредством интерактивни игри, викторини и други наученото през този месец на здравословно хранене, който е отдаден на разнообразни потребни хранителни артикули.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР