Макар ВМРО вече да не е в дневния ред на

...
Макар ВМРО вече да не е в дневния ред на
Коментари Харесай

Каракачанов е по-богат дори от Светия синод

Макар Вътрешна македонска революционна организация към този момент да не е в дневния ред на обществото, безспорно Каракачанов и протежетата му, са станали доста богати хора. Запознати категорично акцентират, че не Светият синод, а Вътрешна македонска революционна организация е най-заможната конструкция и е извънредно време Национална агенция за приходите да осветли приходите и разноските на партията.

Както е известно благосъстоянието не е насъбрано от Каракачанов и кръга му. Те просто имат нахалството да заграбват парцелите на тогавашните бежанци от разнообразни краища на Македония, останали под турска власт в края на XIX век.

 

Красимир Каракачанов е вкаран във Вътрешна македонска революционна организация под натиска на Пенчо Кубадински. След това през 2003 година с остроумен ход младата вяра на старите партийци и Държавна сигурност ченгетата съумява да впише цялата благосъстоятелност на тогавашните бежанци във „ Фондация  ВМРО “, която е записана в частна изгода. Едва ли тогавашните бежанци са предполагали, че благосъстоянието им ще бъде присвоено от доносници на Държавна сигурност.

 

Любопитен факт е, че измежду тогавашните основатели на фондацията, е и Костадин Костадинов, който през днешния ден към този момент има своя партия – „ Възраждане “. Тук е мястото да отбележим, че частна изгода значи, че приходите на Вътрешна македонска революционна организация могат законно да се употребяват от учредителя Каракачанов и свитата му.

 

Имането на партията е пръснато из цялата страна като се стартира от Македонския дом на „ Пиротска “ 6, където е седалището на Вътрешна македонска революционна организация, мине се през магазини и други здания из България, все на централни улици, в това число и парцел в Банско, който преди време бил на икономическото министерство. След запой обаче тогавашният министър Румен Биков го харизал на Вътрешна македонска революционна организация.

 

С всички тези пари обаче се подсигурява само високият стандарт на Каракачанов, неговите доближени и фамилиите им. Именно заради тази причина мнозина от партията чакат всеки миг да гръмне величествен скандал.

Самият Каракачанов в изявленията постоянно е посочвал, че освен не е продал нито един от тези парцели, а даже е добавил нови към тях.

Редовите деятели обаче прецизират, че те са добавени към „ Фондация Вътрешна македонска революционна организация “. Така и не излиза наяве обаче какво ще се случи с това благосъстояние при закриване на фондацията. В учредителния акт е записано, че ликвидацията се прави от ръководителя, т.е. Красимир Каракачанов или несъмнено от него лице.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР